Basketbalový zápas učitelů proti žákům

Basketbalový zápas učitelů proti žákůmV rámci utužování školního kolektivu jsme se rozhodli uspořádat přátelské utkání učitelů proti žákům v basketbalu. Úroveň basketbalu na naší škole za poslední rok výrazně stoupla, což dokládá 2. místo v okresním turnaji v Týništi. Tým žáků byl tedy sestaven z výjimečných sportovních talentů 9. a 8. ročníků, kteří poprvé zakusili basketbal až tento rok. Na druhé straně stála zkušenost v podobě bývalého baskeťáka, fotbalisty, volejbalisty, šermířky, tělocvikáře, odvážné učitelky a asistentky pedagoga.

Žáci do utkání vstoupili velmi aktivně a co se týká pohybu po hřišti, jednoznačně učitele přeběhali. Díky zkušené zónové obraně se jim však nedařilo dát tolik košů. Zatímco učitelé většinu svých šancí proměňovali, navyšovali tak skóre a žákům se brzy vzdálili na rozdíl 6 ti bodů. I přes urputnou bojovnost a tvrdost v některých soubojích se hrálo v duchu fair-play. Padly dva tříbodové koše (žáci), sehrála se spousta pohledných akcí. Celý zápas byl podbarven skvělou (hlučnou) kulisou fandících žáků a žákyň, kteří uznale zatleskali každému vstřelenému koši bez ohledu na to, kdo koš trefil.

Konečný výsledek 22:15 pro učitele není zdaleka tak důležitý jako zábava, kterou jsme si společně užili. Přátelské podání rukou na konci zápasu mi potvrdilo jak pokorné a slušné žáky na naší škole máme. V neposlední řadě jsou to skvělí, univerzální sportovci.  Těšíme se na další společné minuty na hřišti v rámci dalších sportovních klání učitelů proti žákům.

více fotografií

Ondra Sitka

Aktualizováno: 3.5.2022 — 21:02
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram