Prezentace Podorlického vzdělávací centra

2018_89_dobruskaV rámci kariérového poradenství a předmětu svět práce se našim žákům představila Střední škola z Dobrušky – Podorlické vzdělávací centrum. Zástupci školy a studenti navštívili ve středu žáky devátého a osmého ročníku, aby jim zprostředkovali informace o jejich střední škole a vyučovaných oborech. Žáci zhlédli velmi pěknou prezentaci školy. Měli možnost diskutovat se studenty, jaké obory navštěvují, jak se na škole vyučují teoretické a praktické předměty. Viděli programování robotů, jejich následné dovednosti, kdy roboti hrají šachy, umí otevřít a zavřít dveře a další.

Prostřednictvím prezentace jsme nahlédli do školních dílen. Učitelé praktického výcviku, zde připravují studenty tak, aby byli schopni vykonávat praxi ve firmách, se kterými škola  spolupracuje.  Spolupracujících firem má škola 40.

Velký zájem mezi žáky byl o 3D tiskárnu a informace o soutěžích, hlavně o závodech Formule 1. Informace nebyly učeny jen pro chlapce, ale zjistili jsme, že nejrychlejší startovní čas ve formulích měla studentka této školy a obsadila tak první místo v této disciplíně.

Adaptační pobyty, zahraniční zájezdy, exkurze a další aktivity zajišťuje škola žákům bezplatně.  Děkujeme tedy střední škole za přiblížení výuky.

více fotografií

Mgr. Bc. Alena Bačíková, ředitelka školy

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:51

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram