Školní výlet 6.A a 6.B

2019_6AB_vyletV pátek 7. června kolem půl sedmé ráno bylo před naší školou rušno. Žáci obou šestých tříd společně s učiteli očekávali příjezd autobusu, který nás odvezl za zábavou a poznáním do Liberce.

Nejprve jsme zavítali do velkého zábavního centra iQLANDIA, které je rozděleno do několika tematicky zaměřených částí (např. Člověk, Kosmo, Věda v domě, Vodní svět, Živly). Všechny děti měly možnost zkusit si různé pokusy a přístroje na vlastní kůži. Zhruba hodinový program nazvaný „Velká science show“, kterého jsme se zde zúčastnili, nás velmi pobavil. Byl nabitý mnoha chemickými a fyzikálními pokusy s fascinujícími světelnými a zvukovými efekty a výbuchy. Lektor a jeho mladá asistentka zapojovali do programu dobrovolníky, kteří byli velmi stateční a pokusy si užívali. Pak jsme se přesunuli do místní restaurace na výborný oběd. Poté měli žáci ještě přibližně hodinu na to, aby se v centru vydováděli.

Následně jsme se přemístili do ZOO. Rozděleni v několika menších skupinkách jsme si prošli celý areál a prohlédli všechna zvířata. Těšili jsme se na krmení tučňáků a cvičení lachtanů, kteří byli velice šikovní, a tak jsme je odměnili pořádným potleskem. Nakonec jsme si v místním obchůdku nakoupili suvenýry. Cesta domů nám rychle uběhla. Po 8. hodině večerní se děti rozutekly domů.

Všem žákům patří pochvala od pedagogů za vzorné chování a plnění pokynů.

více fotografií

Mgr. Lucie Morávková

Aktualizováno: 20.6.2019 — 20:17

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram