NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Školní výlet – 4.A, 5.A

2019_45_vylet6. června se obě třídy vydaly na školní výlet do známého města Olomouc. A na co všechno se mohly těšit? Čekalo je dobrodružství v Pevnosti poznání a také trochu adrenalinu v lanovém centru. A nebyl by to pořádný výlet, kdyby se žáci neposilnili pořádným obědem.

První zastávkou byla historicky unikátní stavba z dob Marie Terezie, která sloužila jako dělostřelecký sklad, ale v roce 2015 se proměnila v interaktivní muzeum vědy pro všechny věkové kategorie. Jakmile se dětem otevřely brány Pevnosti poznání, čekaly na ně čtyři bohaté expozice a především akční animátoři. V historických uniformách je provedli pestrou historií Olomouce, odhalili jim všechny zázraky spojené se světlem a tmou. Děti si mohly vyzkoušet, zda zvládnou sestavit různé hlavolamy. Pod mikroskopem zkoumaly vybrané přírodniny.

Po dobrém jídle je však čekalo další překvapení. Žáci se přesunuli do lanového centra, kde se zúčastnili detektivního pátrání. Detektivu Bystroočkovi pomáhali vyřešit případ a tak se stali pravými detektivy. Naučili se, jak stopovat zločince a řešit šifry nebo poznávat stopy. Detektivní bádání trvalo 2 hodiny a po něm už následovalo hodinové lezení na vysokých lanových překážkách. Všechny děti byly moc statečné, někdo zdolal překážky hravě, někdo si zkusil alespoň vyšplhat do výšky.

Po takovém zážitku je na parkovišti čekal autobus, který je zavezl domů k rodičům.

více fotografií

4.A, 5.A

Aktualizováno: 7.6.2019 — 12:28

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram