Nadační fond dětské onkologie KRTEK

2020_123456789_krtekVe středu 4. 9. 2019 navštívila naše žáky zástupkyně Nadačního fondu dětské onkologie KRTEK, který od roku 1999 pomáhá onkologicky nemocným dětem a podporuje práci lékařů a zdravotníků Kliniky dětské onkologie Fakultní nemocnice Brno, k níž neoddělitelně patří.

Zástupkyně fondu nejprve poděkovala za finanční dar, jehož součástí byl finanční obnos získaný z prodeje výrobků našich žáků na „Velikonočním jarmarku“ ve výši 28 000,- Kč a výtěžek z charitativního koncertu žáků ZUŠ F. I. Tůmy Kostelec nad Orlicí ve výši 3 540,- Kč. Obě již tradiční charitativní akce proběhly v loňském školním roce.

Poté žáky 1. i 2. stupně seznámila s činností nadačního fondu. Hlavní prioritou této nadace je zkvalitnění a zpříjemnění pobytu dětí v nemocnici, dále péče v průběhu trvání celé léčby a pomoc při vyrovnávání se s jejími následky. Fond zajišťuje dovybavení pracovišť Kliniky dětské onkologie, přispívá na výzkum, vzdělávání lékařů a zdravotnického personálu. Průběžně, podle aktuálních potřeb, vytváří projekty zaměřené na cílenou pomoc jednotlivým hospitalizovaným dětem i pacientům, kteří již aktivní léčbu ukončili a vyrovnávají se s jejími následky.

Na závěr paní zástupkyně zodpověděla dětem jejich otázky a ještě jednou poděkovala za spolupráci.

více fotografií

Mgr. Renáta Dvořáková

Aktualizováno: 16.9.2019 — 13:07

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram