DEN PRO VÁS v Hradci Králové

V pátek 17. 9. 2021 se žáci 9. ročníků zúčastnili výchovně-vzdělávacího programu „DEN PRO VÁS“, který pořádala SOŠ a SOU Vocelova v Hradci Králové. Jednalo se o zábavně soutěžní prezentaci učebních a maturitních oborů této školy, odborníků a firem.

V hlavní soutěži, v níž se utkalo 24 družstev ze 14 přihlášených škol Královéhradeckého kraje, naši školu reprezentovala dvě desetičlenná družstva z 9.A a z 9.B. Na šesti stanovištích si soutěžící vyzkoušeli zábavnou formou různé profesně zaměřené činnosti, atak trochu zažili na vlastní kůži práci automechanika, dispečera, autoelektrikáře, instalatéra, zedníka či elektrikáře. Na jednotlivých stanovištích jste tak mohli vidět naše soutěžící deváťáky sestavovat zámkovou dlažbu dle přiloženého vzoru, rozkládat a pokládat střešní krytinu, montovat rozvod vody k umyvadlu, na malé STK kontrolovat funkčnost osvětlení, nahustit pneumatiku a porovnat údaje v dokladech s výrobními štítky motocyklu, pokusit se v měřeném časovém limitu osadit patice sdružené svítilny žárovkami správného typu a následně popsat, jaký účel mají jednotlivá koncová světla vozidla, rozebrat a opět složit dřevěnou rozhlednu. Na absolutního vítěze čekal putovní pohár ředitele školy.

Ani na nesoutěžící účastníky organizátoři nezapomněli a připravili pro ně bohatý doprovodný program. Žáci devátých tříd měli příležitost seznámit se s učebními i maturitními obory (stavební obory a autoobory), pohovořit s profesionály z oboru, prohlédnout si výsledky jejich práce a vyzkoušet si práci odborníků v reálném prostředí. Také zde nechyběly závody robotů, virtuální svařování, trenažér osobního a nákladního vozidla i motocyklu.

V pátek jsme již sice nestihli odpolední vyhlášení výsledků hlavní soutěže, o to více jsme se však radovali, když nám zástupci pořadatelů dovezli putovní pohár ředitele školy a odměny pro vítěze (medaile, diplomy a drobné upomínkové předměty), neboť právě naši žáci se umístili na 1. místě!

Moc gratulujeme vítěznému družstvu z 9.A ve složení: Jaroslav Bartoš, Erik Batrla, Michal Beneš, Tomáš Fajgl, Veronika Francová, Mariana Křišťáková, Vít Lounek, Vojtěch Horák, Dominik Provazník a Charlotta Učíková.

Děkujeme za příkladnou reprezentaci naší školy.

Mgr. Renáta Dvořáková

Aktualizováno: 11.10.2021 — 17:10
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram