Rekonstrukce učebny přírodopisu a chemie aneb jak kostlivec Franta k domovu přišel

Rekonstrukce učebny přírodopisu a chemie aneb jak kostlivec Franta k domovu přišelPoslední školní den v červnu 2021, kdy žáci s vysvědčením v ruce a vidinou volných letních dnů opustili školní lavice, zahájili jsme vyklízení učebny přírodopisu a chemie. Započaly stavební práce: snížení stropu, instalace nového stropního osvětlení, nové rozvody elektřiny, položení lina, vymalování, zhotovení nových skříní, katedry, pracovních stolů a lavic. Prvního září zasedli žáci do nových lavic, sice ještě na staré židličky, protože nové zdržela koronakrize v Hamburku, ale po pár týdnech se dočkali i nových židliček.

Z nové učebny se radujeme nejen my, ale také všechny přírodopisné sbírky a chemické pomůcky, jež se dosud tísnily v maličkém kabinetě přírodních věd. Spokojený je kostlivec Franta, který už není přesouván z kouta do kouta s pocitem, že neustále někde překáží, a už se nemusí strachovat o své kosti při přenášení po schodech z kabinetu do učebny. Nyní může sledovat veškeré dění ve třídě při hodinách i o přestávkách.

Před Vánocemi nám Ježíšek nadělil nové moderní mikroskopy. Hned jsme je s dětmi vyzkoušeli a užívali si, jak se s nimi krásně pracuje. Se starými mikroskopy nám někdy dalo zabrat přivést světlo do mikroskopu pomocí zrcátka. V nových mikroskopech slouží jako zdroj světla žárovka, jejíž světlo pěkně prosvítí pozorovaný preparát.

Už se těšíme až budou zrušena covid opatření týkající se výuky a všichni žáci se budou moci stěhovat do učebny na hodiny přírodopisu a chemie.

Chtěla bych touto cestou poděkovat všem, kteří podpořili realizaci a podíleli se na rekonstrukci učebny přírodopisu a chemie.

více fotografií

Mgr. Petra Zábrodská

Aktualizováno: 9.3.2022 — 18:43
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram