Náš seminář společenských tanců

Seminář společenských tancůV pátek 4. března v 17 hodin jsme se sešli v hojném počtu 17-ti dětí před základní školou v Častolovicích a tím jsme odstartovali naše společné putování napříč tanci. Program byl nabitý, a tak jsme do toho skočili po hlavě.

Připravili jsme si taneční třídu a v té nás Ondra poučil o bezpečnosti. Tím započal první taneční blok. Začali jsme jednoduchým tancem, zvaným MAZURKA, od kterého jsme se protancovali přes BLUES až k CHA-CHA a WALTZU. Poté následovala krátká přestávka, při níž jsme si hromadně objednali pizzu. Než nám jídlo přivezli, začal druhý taneční blok, kde jsme se naučili JIVE, RUMBU, POLKU a dokonce i VALČÍK. V 19 hodin jsme se šli najíst a po jídle následoval třetí a zároveň nejdelší taneční blok, kde jsme zdokonalovali naše získané schopnosti a velmi jsme si to užívali. Na závěr si někteří zkusili i zvedačku z filmu Hříšný tanec. Po protančeném večeru a hezky užitém dnu byla zábava individuální, někdo šel spát, někdo ne.

Po tvrdém spánku jsme ráno vstali s bolavýma nohama, a  přes Ondrovo veganské zklamání jsme si ke snídani usmažili palačinky z mléka a vajec. Po pořádném ,,dlabanci“ jsme nabrali síly a ti nejodvážnější se znovu vrhli do víru tance.

Okolo jedenácté jsme akci ukončili a s dobrými vzpomínkami v paměti jsme se rozloučili a každý se vydal svou cestou plnou tance.

Všichni jsme si to moc užili a už se nemůžeme dočkat dalších seminářů. Tímto bychom chtěli moc poděkovat člověku, který je za tohle všechno zodpovědný a vymýšlí pro nás tyto skvělé akce.

Děkujeme Ti, Ondro 🙂

Děkujeme i vedení školy, za to, že nám umožňují tyto akce realizovat.

více fotografií

Talentované spisovatelky: Mariana Křišťáková a Veronika Francová z 9.A.

Aktualizováno: 16.3.2022 — 21:57
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram