Zdravotníci v regionálním kole

hmz_svitavyPoslední květnový den vyrazila skupina mladých zdravotníků z naší školy do Svitav, kde se konalo regionální kolo soutěže Hlídek mladých zdravotníků pro Královéhradecký a Pardubický kraj.

Ve sportovní hale Na Střelnici se sešly vítězné hlídky oblastních kol, které sem přijely vzájemně poměřit svoje znalosti a dovednosti v poskytování první pomoci. Naše hlídka byla připravena bojovat ve složení: Dominika Václavíková, Natálie Chaloupková, Kristýna Fabiánová, Vojtěch Rychlink a Matyáš Jirsa.

Po slavnostním zahájení složili soutěžící a rozhodčí slib, slíbili jednat ve stylu „fair play“. Následovalo vystoupení místních mažoretek, které odlehčilo napjaté čekání před vlastním klání. A mohlo se začít.

Soutěžící týmy postupovaly po jednotlivých stanovištích, které prověřily jejich znalosti a schopnosti okamžité adekvátní reakce při nenadálých situacích. Byla zde nastražena různá poranění, se kterými se můžeme v běžném životě setkat.

V konkurenčním boji jsme získali nepopulární čtvrté místo, zamrzelo nás to. Tentokrát byla medaile na dosah. Přesto si určitě naše družstvo zaslouží pochvalu, protože bojovalo s obrovským nasazením a touhou po medailovém umístění.  Ovšem nejdůležitější je, že všichni v týmu dokázali výborně spolupracovat a nakonec si se všemi zraněními věděli rady. Ukázali, že si umí poradit často mnohem lépe, než dospělí.

Díky za skvělou přípravu a reprezentaci školy.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:11

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram