Institut Paměti národa 7.B

V pondělí 18. září 2023 se třída 7.B vydala navštívit Institut Paměti národa v Pardubicích. Jelikož tam naše paní učitelka už byla, tak jsme alespoň trochu věděli, co nás čeká.  

Program byl rozdělen na dvě části. Jedna část probíhala formou workshopu na téma 2. odboj. Zde jsme pod vedením milé paní lektorky plnili různé úkoly a vyslechli si skutečný příběh Tondy, jeho rodiny a dalších hrdinů 2. odboje. Druhá část probíhala v zajímavém prostředí suterénu, kde jsme dostali tablety a sluchátka a absolvovali jsme interaktivní program zaměřený na 2. světovou válku. Na různých stanovištích jsme poslouchali skutečné příběhy lidí, sledovali videa, plnili úkoly, dělali kvízy a manipulovali se skutečnými předměty.    

Celkem jsme v Institutu Paměti národa strávili 3 hodiny. Celý program byl opravdu velmi zajímavý a neobvykle zpracovaný. I přesto, že téma této historické exkurze bylo velmi náročně (někteří z nás možná měli párkrát i na krajíčku), jsme rádi, že jsme ho mohli zažít. Pokud bude příležitost, rádi se tam zase někdy podíváme.  

Žáci 7.B a Kateřina Klingerová 

Aktualizováno: 3.10.2023 — 17:35
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram