Fotbalová nadílka 

V průběhu pěti dnů nachystal školní klub příznivcům fotbalu dvě zajímavé lahůdky. Nejdříve jsme besedou oslavili jedno kulaté výročí a poté následoval výlet na zajímavé utkání. 

Beseda ke 130 výročí založení klubu AC Sparta Praha 

Dne 16.11. jsme měli možnost poslechnout si velmi poutavé vyprávění o dějinách i současnosti slavného pražského fotbalového klubu AC Sparta Praha. Celým podvečerem nás provedl a do historie klubu nechal nahlédnout její přední znalec Mgr. Pavel Poklop. Pan učitel nám ukázal zajímavou historii vzniku klubu, který, jak jsme se dozvěděli, nebyl ve svých počátcích ani pražský. Na mapách jsme viděli stěhování fotbalového hřiště, poznali jsme nejznámější hráče, trenéry i majitele klubu. Třešničkou na dortu byla výstava dresů, předmětů a knih o Spartě. Po besedě následovala diskuze, kde jsme měli možnost se na cokoli zeptat. Opravdu jsme pana učitele nenachytali. Jeho znalosti o Spartě nejen fotbalové, jsou značné. 

Výlet na mezinárodní fotbalové utkání 

V pondělí 20.11. nás čekal výjezd do Hradce Králové na přátelské utkání reprezentantů do 21 let mezi ČR a SR. I když nás ráno vystrašilo počasí v podobě trvalého deště, před odjezdem se jako mávnutím proutku vyjasnilo. Do Hradce jsme přijeli již za tmy a čekala nás krásně osvětlená zrekonstruovaná aréna, kterou většina z nás navštívila poprvé. Překvapily nás fronty před stadionem, které zaručovaly početnou návštěvnost. Naše tribuna byla plná nadšených fanoušků včetně nás. Celý zápas jsme svým laskavým a velmi hlučným fanděním hnali naše fotbalisty vpřed. A vyplatilo se. Ze zápasu jsme odcházeli plni dojmů z vítězství 2:1, pěkné atmosféry a setkání se spolužáky i bývalými. Opět se nás sešla skvělá parta sedmnácti nadšenců, která statečně běžela ze stadionu na Slezské Předměstí, aby stihla vlak😊 Nejen, že jsme sport shlédli, ale protáhli jsme i svá těla, včetně hlasivek. Cesta domů již byla v poklidném duchu, vlak neměl zpoždění, a tak jsme se mohli chvíli po 21 hodině rozejít z nádraží do svých domovů. 

Jana   

Aktualizováno: 30.11.2023 — 10:41
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram