Praho těš se! 

Žáci naší školy a zároveň členové školního klubu letos předvedli v rámci plesů a akcí čtyři skvělá vystoupení párové akrobacie. Jako odměnu za jejich profesionální přístup a ochotu jsme se rozhodli jet na víkendový program do Prahy.  

Již od prvních kilometrů jízdy vlakem bylo jasné, že nás čeká spousta smíchu, dobrodružství a akce. Více jak dvouhodinová jízda vlakem utekla velice rychle. Chůzí jsme se vypravili přes Národní muzeum, náměstí Míru, nuselské schody až do SCIO školy v Nuslích, kde se nás ujal průvodce a hostitel v jedné osobě, Tomáš. Na škole nám bylo nabídnuto příjemné zázemí, pohodlný nocleh, dostatek surovin k uvaření večeře (i snídaně), veřejné sportoviště v sousedství školy. Požadavek, jít si zasportovat před setměním, mě tedy vůbec nepřekvapil. Od sportování nás vyhnala až dešťová přeháňka. Pak následovala společná příprava boloňských špaget a dobrodružná konzumace pomocí rukou a čajových lžiček (žáci SCIO školy rádi berou vidličky a schovávají je 😊). Po vydatném jídle následoval večer plný společenských her, který se protáhl do půlnoci a dal všem zapomenout na večerní procházku na Vyšehrad. 

Překvapivě brzké vstávání všech členů výpravy umožnilo ranní sportování, estetické práce dívek na svých obličejích a snídani. Poté už jsem se mohli vypravit do víru velkoměsta ve směru na Vyšehrad. V parku u Vyšehradu jsme k potěšení kolemjdoucích turistů dvakrát předvedli naše vystoupení párové akrobacie. Hlad nás zavedl do mé oblíbené restaurace Herbivore, kde jsme si dali zdravý oběd a posilnili se tak na další cestu do centra města. Navštívili jsme Lennonovu zeď, přešli Karlův most, protlačili se na Staroměstské náměstí a dali si rozchod na Václaváku. Bylo milé sledovat sklíčené reakce většiny, z vysoké koncentrace lidí a všudypřítomného zápachu. Všichni jsme v ten moment pocítili stesk po čerstvém vzduchu a klidu našich domovů. Korunku tomu nasadil hlučný průvod za lidská práva na Václavském náměstí. Únava byla na všech patrná, ale vůbec nebránila tomu, užít si cestu domů ve výborné náladě.  

Bylo pro mě radostí, trávit čas s tak úžasnými lidmi! Děkuji Verunce, Lucce, Kátě, Elišce, Márovi, Alešovi, Míše, Luciášovi, Tonče! 

O.S.

více fotografií zde

Aktualizováno: 18.4.2024 — 14:43
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram