Galerie moderního umění – 9.B 

S blížícím se koncem školního roku jsme se rozhodli zpříjemnit si tento čas návštěvou Galerie moderního umění v Hradci Králové. Vyrazily jsme 23.5.2024 a stala se z toho „dámská jízda“.  

Ráno jsme vyrazily vlakem do Hradce Králové a procházkou jsme šly směrem ke galerii. Vzhledem k časové rezervě jsme navštívily Jiráskovy sady a došly k soutoku, kde jsem zavzpomínaly na loňský rok a školní výlet. V parku jsme chvilku poseděly, posvačily a poté se přesunuly na Velké náměstí do galerie.  

V galerii nás uvítala paní Bc. Linda Vidová, která zajišťuje galerijní edukaci. Náš program nesl název Zkus svůj vkus k výstavě Hledá se mistrovské dílo. Naše prohlídka probíhala v posledním patře galerie, takže jsem si musely vyšlápnout několik pater.  

Nejdříve jsme se seznámily s oblastmi, které působí na vnímání obrazu. Jedná se o figuru, perspektivu a tzv. prázdná místa. Další důležitý aspekt je i místo, kde daný obraz visí. Měly jsem tři prostředí, do kterých byl umístěn stejný obraz, kostelní prostředí, domácí prostředí („obývák“) a galerijní prostředí. Rozdělily jsme se podle toho, co se komu nejvíce líbilo a diskutovaly o našem výběru.  

Následně jsme si měly vytáhnout z krabice zmenšeninu obrazu, který visel v galerii. Obraz najít a poté vyplnit pracovní list. Po odevzdání mohly dobrovolnice ostatním přiblížit pozorovaný obraz.  

Koncem našeho programu jsme si v klidu mohly zhlédnout všechny vystavené obrazy a navštívit sekci s názvem Bílá kostka a Černá kostka.  

Pro zpestření jsme navštívily střešní terasu a náš pobyt v galerii se chýlil ke konci. Návštěvu galerie jsem si užily.  

fotogalerie zde

Aktualizováno: 17.6.2024 — 17:39
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram