Adaptační kurz 6.A

Ve dnech 7. a 8. října 2024 proběhl adaptační kurz pro žáky 6.A třídy ZŠ a MŠ Častolovice. Tento dvoudenní program byl plný aktivit, které nejenže podpořily stmelení kolektivu, ale zároveň přinesly dětem spoustu zábavy a nových zážitků.

První den: Cyklistika a táborové hry

V pondělí 7. října se účastníci kurzu sešli před školou, kde započali svůj den cyklistickou výpravou. Po cyklostezce jsme se vydali do kempu Western Vochtánka za obcí Potštejn, kam jsme dorazili plni energie a odhodlání. Na Vochtánce následovaly týmové hry, které přispěly ke vzájemnému poznávání, a pak přišel čas na praktické dovednosti – žáci našli suché dřevo na oheň, rozdělali táborák a společně si opekli buřty. Po příjemně stráveném odpoledni v přírodě se všichni vydali na kolech zpět ke škole. Na zpáteční cestě jsme se zastavili na Farmě Tichý a spol. a. s. v nedaleké Záměly, kde si děti mohly pohladit čerstvě porozená telata, seznámit se s provozem živočišné výroby skotu a nakonec se napily čerstvého kravského mléka.

Následovala pak už cesta do Častolovic. Po krátkém odpoledním odpočinku pokračoval program v budově školy, kde děti hrály další hry, které připravily paní asistentka Majda a žačka Verča. Večer jsme si pak společně připravili večeři a kolem desáté hodiny večer následovala přespávačka přímo ve školních prostorách.

Druhý den: Paintball a pizza

Úterní ráno začalo společnou snídaní, kterou si žáci sami připravili. Po jídle se opět nasedlo na kola a vydali jsme se na další dobrodružství – tentokrát do lesů za Týniště nad Orlicí, kde bylo připraveno adrenalinové překvapení v podobě paintballu. Žáci si užili dynamické souboje a spolupráci v týmech. Někteří si chtěli vyzkoušet pak samostatnou střelbu z paintballových pušek. Po náročné aktivitě se skupina přesunula na zasloužený oběd do týnišťské pizzerie, kde si dopřála skvělé pizzy. Den byl zakončen cyklistickou cestou zpět do Častolovic.

Adaptační kurz se vydařil na jedničku a přinesl žákům nejen spoustu zábavy, ale i nezapomenutelné zážitky. Díky společně strávenému času se podařilo utužit kolektiv a vytvořit přátelskou atmosféru, která bude provázet žáky v průběhu celého školního roku.

Pavel Poklop a Marie Ivanová

FOTOGALERIE ZDE

Aktualizováno: 15.10.2024 — 12:33
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram