Velká Británie s Neilem

2018_3456789_britV pondělí 23. 10. 2017 byla žákům naší školy zpestřena výuka anglického jazyka. Již podruhé k nám totiž zavítal rodilý mluvčí z Velké Británie Neil se svou asistentkou, a žáci tak měli možnost v praxi otestovat své znalosti cizího jazyka. Neilově návštěvě předcházela přípravná fáze, kdy v průběhu jedné vyučovací hodiny učitelé angličtiny vypracovali se žáky zaslaný pracovní list.  Informace v něm obsažené sloužily jako základ pro Neilovu show. Velmi energický chlapík se žákům nejprve představil v kostýmu irského skřítka Leprikóna, kterým prezentoval základní zeměpisné údaje Spojeného království Velké Británie a Severního Irska, respektive Britských ostrovů, přičemž se podrobněji věnoval Irsku a jeho symbolům.

     V další části, již v civilu, se Neil zaměřil na „Lifestyle“, tedy životní styl Britů. Svůj vlastní denní program porovnával se životním stylem Čechů. Následovalo krátké a výstižné shrnutí britské historie od prvních obyvatel až po současnou královnu Alžbětu II. Tato část byla pro žáky o to zajímavější, že tři dobrovolníci z jejich řad se díky krásným a nápaditým kostýmům převtělili do každé z prezentovaných osobností. Čtvrtý blok byl věnován filmu, takže si žáci připomněli některé perly ostrovní kinematografie, jako např. James Bond, Harry Potter, Bridget Jones či Mr. Bean. Těsně před koncem ještě Neil pomocí vtipných fotografií vypíchl některé zajímavosti a především rozdíly mezi Brity a Čechy.

     Na konci každé části byli zvolení kapitáni tříd či jejich pomocníci vyzváni, aby se utkali v krátkém vědomostním kvízu, který shrnul poznatky předešlého bloku a testoval tak pozornost a paměť žáků.

     Žáci si Neilův workshop skutečně užívali, protože měli možnost poslouchat krásnou angličtinu. Nechali se strhnout jeho optimismem a obrovskou energií, která v nich probudila i silného soutěživého ducha. Neilovi i jeho asistentce patří velký dík a budeme se těšit na případné další setkání.

více fotografií

Mgr. Andrea Micherová

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:51

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram