Zájezd do Anglie

2018_789_londynDne 26. 11. 2017 jsme se vydali na dlouho očekávaný zájezd do Anglie. Autobus nás dovezl přes Německo a Belgii do francouzského přístavu Calais, odkud jsme trajektem přepluli do Velké Británie.

     Po příjezdu do Londýna jsme viděli London Eye, zajímavé stavby, dvoupatrové autobusy, červené telefonní budky a navštívili jsme Trafalgar Square a Buckinghamský palác. Kdo chtěl, mohl se vypravit do kouzelného podmořského světa (London Sea Life Aquarium), kde na nás čekali žraloci, rejnoci, tučňáci, krokodýli, želvy, medúzy a další zajímavé ryby. Na závěr prvního dne v Anglii jsme se projeli lodí po Temži a vyfotili si nádherný Tower Bridge. Podívali jsme se i do O2 arény, kde byly zahájeny a ukončeny Letní olympijské hry v roce 2012. Po náročném dni nás autobus odvezl na setkání s rodinami, odkud si nás rodiny odvezly k sobě domů. Čekala tam na nás výborná večeře.

     Druhý den jsme vyrazili do Windsoru, který královna považuje za svůj domov. Když jsme si vyfotili všechny krásy tohoto hradu, vydali jsme se pěšky do Etonu, kde na Eton College studovali princové William a Harry. Dali jsme si připravený oběd a dostali jsme rozchod. Po pauze jsme odjeli do filmových studií Warner Bros a prohlédli si expozici s názvem The Making of Harry Potter, tedy filmové ateliéry, kde se Harry Potter natáčel. Tam jsme také dostali pas, do kterého jsme zapisovali splněné úkoly a mohli jsme si do něj vyrazit obrázky pomocí speciálních razidel. Následně jsme odjeli do rodin na večeři.

     Poslední den jsme navštívili muzeum Madame Tussauds, kde byly nejrůznější voskové figuríny známých zpěváků, herců, sportovců a jiných slavných osobností. Viděli jsme superhrdiny, projeli se podzemím a vyfotili jsme se s postavami ze Star Wars. Po návštěvě muzea jsme červeným dvoupatrovým autobusem dojeli na King´s Cross, kde je originál nástupiště 93/4. Několikrát jsme se svezli metrem a na závěr jsme dojeli k mostu Tower Bridge, kde jsme se rozloučili s úžasným Londýnem. Nasedli jsme do autobusu a vydali se na cestu zpět. Ve čtvrtek jsme se vrátili a přivezli si spoustu zážitků, na které nikdy nezapomeneme.

více fotografií

Andrea Jarkovská, 8.B

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:49

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram