Nadace Krtek

2018_123456789_krtekV úterý 10. 4. 2018 do naší školy zavítala paní Kateřina Doležalová z Nadace Krtek, která žáky seznámila během dvou besed s činností Nadace Krtek a trpělivě odpovídala na jejich zvídavé otázky.

S Nadací Krtek jsme se seznámili v minulém roce, kdy jsme poprvé zorganizovali Velikonoční jarmark. V duchu pomáhajícího hesla DĚTI-DĚTEM jsme se rozhodli zapojit žáky do dobročinné akce, jejíž výtěžek byl věnován právě Nadaci Krtek zabývající se léčbou onkologicky nemocných dětských pacientů (mimo jiné i ze spádové oblasti východních Čech).

V letošním roce mě mile překvapili zástupci našeho školního parlamentu, kteří přišli s nápadem opět zorganizovat nějakou dobročinnou akci. Naše volba ihned padla na Nadaci Krtek. Povedlo se nám vybrat dokonce ještě větší finanční obnos než v loňském roce, a to 20.836,- Kč.

Chtěla bych proto touto cestou velice poděkovat všem žákům, jejich rodičům i prarodičům a všem pracovníkům školy za jejich výrobky na Velikonoční jarmark, za pomoc s organizací této akce a především za jejich finanční příspěvky, díky kterým jsme mohli tuto částku předat Nadaci Krtek.

Abychom tuto částku předali důstojně, ve spolupráci se ZUŠ jsme uspořádali koncert žáků v kostele sv. Víta v Častolovicích. Mé poděkování patří i  p. faráři Kuncovi za propůjčení prostoru místního kostela. Děkuji také všem pracovníkům ZUŠ za přípravu koncertu, který byl pro všechny nepochybně nádherným kulturním zážitkem.

Doufám, že v této dobročinné akci budeme i nadále pokračovat a stane se z ní příjemná tradice.

více fotografií

Mgr. Bc. Jana Řízková, MBA

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:44

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram