Přespolní běh

2019_3456789_behV úterý 2. října se za velmi chladného počasí v Solnici konalo okresní kolo přespolního běhu. Naše škola měla zastoupení hned ve 3 kategoriích a to dívek i chlapců. Na tratích s délkou od 1200m do 3000m se vystřídali žáci 3. až 9. ročníků. V každé kategorii byl start hromadný.

Nejprve vystartovala kategorie mladších dívek (3. – 5. ročník). S 1,2 km dlouhou tratí si naše děvčata poradila skvěle a všechna doběhla na velmi pěkném umístění, avšak na postup do dalšího kola nedosáhla. Dívky si vybojovaly 9. místo. Po doběhnutí děvčat se na startu připravovala kategorie mladších chlapců (3. – 5. ročník), které čekala stejně dlouhá trať. V celkovém pořadí se umístili na krásném 5. místě. Z tohoto družstva je nutno vyzvednou běžce Michala Šreibra, který z 69 běžců doběhl na úžasném 5. místě.

Ve III. kategorii (6. – 7. ročník) čekala děvčata i chlapce trať dlouhá 1,8 km. V této kategorii si děti vybojovaly dvě krásná umístění. Dívky se v celkovém pořadí družstev umístili na skvělém 3. místě a chlapcům se povedlo vybojovat 1. místo a postup do krajského kola. V této kategorii si nejlépe vedl Martin Bezdíček, který v celkovém pořadí obsadil 6. místo.

V poslední kategorii startovali žáci 8. – 9. ročníků. Zatímco děvčata běžela trať dlouhou 1,8 km, chlapce už čekaly celé 3 km. V celkovém pořadí družstev se dívky umístily na 7. místě a chlapci na 5. místě. Krásného umístění dosáhl David Sejkora, který doběhl na 5. místě.

Všem našim děvčatům i chlapcům děkuji za skvělé sportovní výkony a gratuluji k získanému ZLATU A BRONZU.

Chlapcům, kteří z 1. místa postoupili do KRAJSKÉHO KOLA, přeji mnoho úspěchů a také mnoho sil k získání co nejlepších umístění jednotlivců v běhu na 2 km. Krajského kolo je na programu 9. 10. 2018 na všesportovním stadionu v Jičíně.

Sestava týmu: Bezdíček M., Kapucián V., Šmída Š., Hojný L., Izák M. a Lounek V.

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 11.10.2018 — 8:02

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram