Hurá na výlet

2019_123_vyletPondělí 3. 6. se stalo výletním dnem pro prvňáčky, druháky a třeťáky, kteří celí natěšení usedli do sedadel autobusu a vyrazili za dobrodružstvím.

Nejprve naše cesta vedla na hrad a zámek Staré Hrady, kde jsme se nechali unést atmosférou čarodějné pohádkové prohlídky. Čekala na nás roztržitá čarodějnice, která nás nejprve vzala na rychlokurz létání na koštěti a potom nás provedla kouzelnou pohádkovou půdou. Poznali jsme nejvyššího pohádkového čaroděje Archibalda, kouzlobabky, strašidýlka, čerty, draky, skřítky s prapodivnými jmény. Druhým okruhem nás provázela nezbedná čertice, která nás zavedla do Zdravosvěta a Dračího království. Byla to zábavná cesta do světa zdraví, kde jsme poznali dračího prince Zdrávokaze, vílu Vitamínu, skřítky baciláky, ovocňáky a saláťáky, také zuboopravnu, hvězdolet a zdravoškolu. V královské komnatě nás přijala Jeho Výsost Dračí král Rozumbraďák s královnou Starostlindou a jejich povedenými dcerkami Lajdalínu, Trajdalínou a Rozcaplínou. Po celé prohlídce jsme potkávali draky ohnivé, vodní, lesní, noční, bahenní, písečné, sklepní, hromové či zlaté.

Plni zážitků jsme se vydali k nakoupení drobných starohradských pohádkových suvenýrů a hned potom k Samoobslužné rychlokrčmě na oběd. Pochutnali jsme si a nabrali nové síly na další naše putování.

Naše cesta pokračovala do Hradce Králové, kde se prvňáčci vyřádili v zábavném světě Tonga. Druháci s třeťáky zavítali do hradeckých lesů, kde dováděli v nově otevřeném síťovém parku „Na větvi“. Děti tady skotačily na visutých trampolínách, které jsou propojeny lávkami. A že si to užili do sytosti, to si asi umíte představit!

Vše má svůj konec, a tak i náš výlet končí. S pokřikem „Sláva nazdar výletu, nezmokli jsme, už jsme tu“ jsme se vrátili domů.

Bylo to prima den.

více fotografií 1.A | 2.A3.A

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 13.6.2019 — 8:44

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram