Florbal (8. – 9.)

2020_89_florbalV úterý 19. 11. 2019 proběhlo v Rokytnici v Orlických horách okresní finále florbalového turnaje pro chlapce 8. – 9. ročníků, do kterého se probojovalo 8 nejlepších týmů z celého okresu. Jednotlivé školy byly rozděleny do dvou skupin. Každého čekaly tři zápasy v základní skupině a poté zápasy o umístění. My jsme se utkali se soupeři ze ZŠ Kostelec n/O, ZŠ F. Kupky Dobruška a ZŠ Skuhrov n/B. Do semifinálového kola jsme si odnesli výhru nad Skuhrovem a remízu s Kostelcem. Se 4 body jsme postoupili z druhého místa a mohli bojovat o vysoké příčky. Chlapce čekal zápas s Týništěm n/O. Věděli, že pokud vyhrají, půjdou do finále. Zápas byl velice vyrovnaný a hrálo se na obě strany. Kluci do toho dali všechny své síly a zápas zaslouženě vyhráli 2:1.

Ve finále jsme narazili na velmi těžkého soupeře, Dobrušku. V základní skupině nás porazila 1:4 a my jsme věděli, že to nebude vůbec snadné. Zatnuli jsme zuby a řekli si, že jim to nenecháme zadarmo a trochu je potrápíme. V 2. minutě jsme se dostali do vedení. Jednobrankové skóre jsme si užívali po většinu zápasu, avšak v závěru Dobruška vyrovnala na 1:1 a zápas skončil smolnou remízou. Na nájezdy byli naši rivalové lepší a jednoznačně vyhráli.

Na florbalovém finále jsme si vybojovali úžasné 2. místo z 20 přihlášených okresních škol.

Všem chlapcům bych ráda poděkovala za skvělou reprezentaci školy a neuvěřitelnou bojovnost po celou dobu turnaje.

 

Konečné pořadí okresního finále:
1) ZŠ Dobruška Kupky – postup
2) ZŠ Častolovice
3) ZŠ Opočno
4) ZŠ Týniště
5) ZŠ České Meziříčí
6) ZŠ Kostelec
7) ZŠ Rokytnice
8) ZŠ Skuhrov

Sestava: Mitana O., Cejpek M., Konvalinka E., Chaloupka R., Poledno A., Šupler O., Izák M., Hartman J., Hejhal J. a Holoubek J.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková 

Aktualizováno: 10.12.2019 — 22:01

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram