Zeměpisná olympiáda

2020_6789_zemepis_castI v letošním roce se na naší škole uskutečnila olympiáda ze zeměpisu, která se konala 22. ledna 2020. Soutěž pro žáky byla rozdělena na tři kategorie podle jednotlivých ročníků. Žáci museli prokázat jak teoretické znalosti, tak i praktické dovednosti při práci s mapou. A jak to celé dopadlo?

Kategorie A byla určena žákům šestého ročníku. Soutěže se zúčastnily 2 dívky (Dvořáková S., Micherová K.). Otázky byly zaměřeny na tyto okruhy: vesmír, kartografie a určování zeměpisných souřadnic. Postupové místo obsadila Micherová K.
Kategorie B byla určena žákům sedmého ročníku. Soutěže se zúčastnili pro změnu 3 chlapci (Karban V., Fajgl T. a Lounek V.). Nejvíce bodů dosáhl Víťa Lounek. Na druhém místě skončil Víťa Karban.

Kategorie C zahrnovala žáky osmých a devátých ročníků dohromady, této kategorie se zúčastnilo 7 soutěžících (Alina T., Bartoš F., Poledno A., Rojek Š., Klapal A., Mauer R. a Ptáček Š.). Hlavními tématy byly Česká republika a Evropa. V této kategorii získal nejvíce bodů, stejně jako v minulém ročníku Adam Klapal. Na druhém místě se umístil Adam Poledno a s nepatrným bodovým rozdílem skončil na třetím místě Radek Mauer.

Všem odvážlivcům děkujeme za účast ve školním kole. Blahopřejeme postupujícím a držíme palce v okresním kole.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 10.2.2020 — 12:59

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram