Lyžák 2020

2020_679_lyzakLetošní mírná zima nás až do poslední chvíle napínala a na týden rezervovaný pro lyžařský výcvik hrozila nedostatkem sněhu. Přes všechny pesimistické předpovědi jsme ráno 9. 3. 2020 přece jen vyrazili směr Jestřabí v Krkonoších. Čím blíže jsme byli cíli naší cesty, tím více dávala scenerie za okny autobusu tušit, že sněhová nadílka opravdu nebyla příliš bohatá. Uklidnil nás až pohled na sjezdovku Aldrov, která byla k našemu údivu celá pokrytá sněhem, i když pochybné kvality. Nicméně jsme se všichni začali těšit, až nazujeme lyžáky a vyrazíme na svah. Nebyl čas ztrácet čas, a proto jsme sjezdovku vyzkoušeli hned první odpoledne, během kterého byli žáci dle zdatnosti rozděleni do skupin. Sníh byl sice díky vyšším teplotám velmi hluboký, ale i tak jsme si to užili. V úterý nám počasí umožnilo lyžovat celý den a první pokroky už byly znát. Večer nám zpestřila přednáška o pravidlech chování na sjezdovce.

Během dne se objevily první zprávy o tom, že se kvůli Coronaviru chystá uzavření škol. Nejhorší předpovědi se bohužel naplnily a následující den se brány škol pro všechny žáky a studenty uzamkly. My jsme se ale nelekli a rozhodli se nepromarnit ani minutu času v krásném horském prostředí. Čerstvý vzduch a izolace od lidí spolu se souhlasem pana ředitele byly pádnými důvody zůstat. Čekal nás ale nelehký úkol – vymyslet náhradní program, jelikož předpověď počasí byla velice nepříznivá. Ve středu dopoledne jsme tedy naposledy brázdili sjezdovku a odpoledne už polovina z nás vyměnila oteplováky za plavky a vyrazila do aquaparku do Špindlerova Mlýna. Druhá skupina podnikla netradiční procházku spojenou se zábavnými soutěžemi, které poté pokračovaly i na chatě. Další den, tedy ve čtvrtek, se skupiny prohodily. Večer byla na programu dlouho očekávaná diskotéka doplněná o karaoke, které se všem zúčastněným moc povedlo. Tanec později nevynechal ani pedagogický dozor, takže rozhodně bylo na co se dívat. Posunutá večerka byla s očekávanými obtížemi dodržena. Ráno nás už čekalo jen nepopulární balení, poslední oběd a dlouhá cesta domů. Někteří dospávali kratší noc, jiní dumali nad tím, co nás asi čeká po příjezdu. Každopádně jedna věc je jistá. Domů se nikomu moc nechtělo, a kdyby to bylo jen trochu možné, rádi bychom zůstali v „našem ráji“ v hotelu Eden, který opět nezklamal a postaral se o nás na jedničku.

Navzdory všem překážkám a nesnázím jsme si všichni lyžařský kurz užili na maximum a jako každý rok jsme si přivezli spoustu zážitků a krásných vzpomínek. Tak zase za rok!

více fotografií

Mgr. Andrea Micherová

Aktualizováno: 27.8.2020 — 13:37

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram