Adaptační den 6.B

Adaptační den 6.B29. září měla naše třída 6.B adaptační den. Věděli jsme, že budeme dělat aktivity nebo hrát hry, ale nikdo z nás neměl přesnou představu o tom, co se bude dít. Ráno jsme se sešli ve třídě, vzali jsme si židle a s paní učitelkou Skokanovou, která je naší novou třídní, jsme šli do tělocvičny, kde na nás čekala paní učitelka Hovorková.

V tělocvičně jme si židle rozestavěli do kruhu, představujícího náš třídní kolektiv a dohodli jsme se na pravidlech, která jsme se snažili celý den dodržovat. Potom proběhla zahřívací aktivita, při níž jsme se jeden o druhém dozvěděli, co máme rádi k jídlu, jaká je naše oblíbená barva, co rádi děláme a další věci.

Následovaly další aktivity, při kterých jsme měli možnost se lépe poznat, učili jsme se spolupracovat v týmech, vymýšleli společnými silami strategie, jak aktivitu úspěšně zvládnout a jak si vše dobře zorganizovat – to nám moc nešlo, dost hlasitě jsme se dohadovali. Hodně se nám líbila aktivita KAMENY. Úkolem bylo se beze slov, celý tým společně a pomocí kamenů (kusy kartonu), dostat na druhou stranu řeky (tělocvična). Přes jisté potíže jsme to nakonec všichni úspěšně zvládli.

Zábavné bylo i postupné kreslení portrétů, skládání obrazců z našich těl podle předlohy ze sirek, podbíhání lana – postupně po dvojicích, čtveřicích, … až se nám podařilo podběhnout celé třídě společně 😊. Po splnění a vyhodnocení aktivit jsme měli přestávky, o té velké jsme si dali ke svačině jahodový dort, který přinesla paní učitelka třídní, protože měla ten den narozeniny.

Na závěr jsme si chtěli zahrát vybíjenou, ale paní učitelka Hovorková nám vysvětlila, že to není hra vhodná pro adaptační den zaměřený na upevňování třídního kolektivu a vzájemnou spolupráci, protože ve vybíjené jde o soupeření a vítěze. Neradi jsme to po velkém „brblání“ uznali a vybíjenou si určitě ještě mockrát zahrajeme při tělocviku.

Den byl fajn a rychle uběhl. Závěrečná aktivita byla kreslení puzzle. Každý z nás měl na obrázku vyjádřit, co je pro něho typické, co má rád nebo rád dělá. Jak nám to šlo, se můžete podívat na fotkách.

více fotografií

žáci 6.B

Aktualizováno: 19.10.2021 — 16:31
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram