Bobřík informatiky ve 4. třídě

Bobřík informatiky ve 4. tříděPři hodině matematiky si čtvrťáci vyzkoušeli soutěž Bobřík informatiky.

Už pod názvem bobr, dle Jaroslava Foglara Hoši od bobří řeky, si dokážeme představit určitou výdrž, prokázání dovedností a umu. V této soutěži, která takovou zkoušku představuje, lze ulovit bobříka dosažením určitého počtu bodů při testu na počítači. Nejde sice o prokázání mrštnosti nebo odvahy, ale jde o prokázání důvtipu, schopnosti přemýšlet a rozumět světu počítačů.

Čtvrťáci soutěžili v kategorii Mini, soutěžili mezi sebou ve své třídě. Řešili úlohy, kde šlo o fakta, porozumění a třídění informací, logiku a matematické základy. Každý soutěžící začínal se startovním počtem 48 bodů. Maximální počet bodů, které mohl v testu získat, byl 192 bodůÚspěšným řešitelem se stal ten, kdo získal 120 bodů. Na test měli žáci 40 minut a byli seznámeni s bodováním, kdy body získávají, kdy se jim naopak odečítají a kdy jim stávající počet bodů zůstává stejný.

Z 15 soutěžících nejvíce bodů získal Patrik. Týna, Anička, Kuba, Štěpán a Zuzka se stali úspěšnými řešiteli, což je téměř polovina třídy. Všem úspěšným řešitelům gratulujeme! Odměnou pro všechny byl diplom, který si za svou odvahu pustit se do řešení něčeho nového, neznámého určitě zasloužili. Jsem ráda, že mám ve třídě tak šikovné děti.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 22.11.2022 — 16:03
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram