Sportovní den s tenisem – 1. a 2. třída

12_tenisStředa 17. 5. 2017 se stala pro prvňáky a druháky sportovním dnem se zaměřením na tenis. Natěšení sportovci nastoupili na hřiště, kde se pozdravili a seznámili s programem. Následovala rozcvička, rozdělení do skupin a hurá do boje!

Na tenisových kurtech si postupně všechny děti vyzkoušely základy tenisu. Naučily se držet tenisovou raketu, udržet na ní míček, trefit se raketou do tenisáku, zahrály si hru přes síť, trénovaly o zeď. To vše pod vedením zkušené trenérky paní Lucie Bahníkové.

Na „umělce“ bylo pro malé sportovce připraveno několik stanovišť s různými disciplínami, kde si mohli prověřit svoji obratnost, rychlost a šikovnost. Probíhala střelba na branku, hod tenisákem na obrovský gumový míč, běh nebo chůze na chůdách, krmení klauna – hod na cíl, skákání přes švihadlo a skákání gumy, florbalový slalom, rovnováha na bilančním twisteru a podbíhání lana. Také se děti mohly zapojit do kolektivní hry, z nichž některé si vybraly kopanou, jiné vybíjenou, případně dal někdo přednost honičce.

Všichni jsme byli celé dopoledne v pohybu a náramně si to užili. Byl to prima den. Sportu zdar!

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:12

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram