Projekt „Poznej svůj region“

6789_prezentaceDne 27. 4. 2017 se žáci druhého stupně již tradičně vydali navštívit některé významné podniky našeho regionu, aby se seznámili s jejich činností a provozem.

Třídy 6. – 8. jely do společnosti ZOPOS v Přestavlkách, která se zabývá klasickou zemědělskou výrobou. Kromě samotné prohlídky mnoha sektorů družstva, byl pro žáky připraven pestrý program a bohaté občerstvení. Děti si mohly vyzkoušet jízdu na elektrickém býkovi, podojit umělou krávu, projet se na traktůrku, nechat si nakreslit na obličej zajímavé motivy nebo si s králíčky vyzkoušet králičí hop. Kromě zábavy byla pro žáky připravena i vzdělávací část, kde odpovídali na různé kvízy, poznávali plodiny, obilniny a na závěr zhlédli výcvik psů pod vedením p. Anderlové.

Žáci 9.A navštívili tiskárnu AGTYP v Kostelci nad Orlicí. Podnik se zabývá výrobou nejrůznějších letáků a návodů pro automobilový a farmaceutický průmysl, provádí kompletní polygrafické služby. Žáci navštívili velkou výrobní halu, kde se provádí tisk plakátů, novin a časopisů. Také mohli vidět úplně první stroje na tisknutí, seznámit se s ofsetovým tiskem nebo tiskovou techniku, sloužící pro tisk umělecké grafiky. Zajímavé také je, že polygrafický závod je vybaven vlastní solární elektrárnou na střechách objektu, jejíž kapacita pokrývá téměř denní spotřebu energie.

Věříme, že žáci prožili zajímavé, poučné a zároveň zábavné dopoledne. Výstupem z těchto návštěv byly zdařilé prezentace jednotlivých tříd o podniku, který navštívily. Největším potleskem byly odměněny třídy 7.B a 9.A. Jednotlivé prezentace je možné zhlédnout pod článkem.

Děkujeme všem žákům a učitelům za vynaloženou snahu a především oběma společnostem za pěkný zážitek a bezchybnou organizaci a těšíme se na další spolupráci.

prezentace tříd 6.A | 6.B | 7.A | 7.B

více fotografií

Mgr. Petra Klausová

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram