Krajské kolo – FLORBAL

2019_5A_florbal_krajVe středu 27. března 2019 jsme vyrazili na krajské kolo chlapců ve florbale do města Hostinného. Z okresního kola sem postoupili jen ti nejlepší – ZŠ Mládežnická Trutnov, ZŠ Poděbradova Jičín, ZŠ Komenského Náchod, ZŠ a MŠ Josefa Gočára Hradec Králové a ZŠ Karla Klíče Hostinné.

Do Hostinného jsme přijeli mezi velké školy, kde fungují florbalové kluby a bylo to opravdu znát. Družstva byla rozdělena do dvou skupin. My jsme si ve skupině zahráli se školou z Hradce Králové a domácími z Hostinného. Oba zápasy jsme prohráli, nicméně obě hry byly velmi vyrovnané, že jsme mohli vidět krásné šance a do poslední chvíle se nevědělo, kdo vyhraje. Ze základní skupiny jsme bohužel nezískali žádné body, přesto chlapci měli velikou motivaci hrát a neustále svojí hrou překvapovali své protihráče.

V dalším zápase se školou z Náchoda jsme opět bojovali o výhru, ale zápas skončil rozdílem jednoho gólu v náš neprospěch 1:2. V závěru nás ještě čekal zápas o umístění. Bojovali jsme o 5. místo a častolovičtí chlapci byli rozhodnuti, že florbalisty z Trutnova porazí. Bylo se na co dívat. Naši chlapci si zápas užili a zaslouženě vyhráli 4:3. Touto výhrou si zajistili 5. místo.

Po některých zápasech byly vidět slzičky, zklamání, ale i radost všech našich chlapců. Každá těsná prohra kluky mrzela, protože zápasy byly opravdu vyrovnané a rozhodoval jeden gól. Turnaj pro nás skončil pátým místem.

Po dlouhé době jsem opět viděla nadšení pro sport a honbu za vítězstvím. Zanechali jsme za sebou velkého soupeře, ale hlavně jsme v Hostinném ukázali, že i florbalisti z Častolovic to umí také hrát!!! Všem chlapcům bych ráda poděkovala za skvělou reprezentaci školy a neuvěřitelnou bojovnost po celou dobu turnaje.

 

Sestava: Mikysa J. (brankař), Holaň T., Šreibr M., Lux Š., Horák M., Diviš V., Hodný T.

více fotografií

výsledková listina

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 28.4.2019 — 12:41

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram