Semiramis 7.B

Tématem byla šikana. Přijely k nám do Častolovic dvě slečny jménem Míša a Lucka. Přijely z Hradce Králové. Nejdříve jsme přesunuli lavice na stranu, abychom měli prostor. Židle jsme položili do kroužku, abychom na sebe všichni hezky viděli. Nejdříve jsme se přestavili, potom jsme měli vymyslet dvě kladné vlastnosti jaký by měl být náš kamarád a jednu negativní, co bychom na svém kamarádovi nesnesli.

Když to všichni řekli, zahráli jsme si hru na tučňáky a plameňáky. Hra spočívala v tom, že jeden je tučňák a musí se tak i pohybovat a ostatní jsou plameňáci, kterých se tučňák nesmí dotknou, jinak se promění v tučňáka. Když zbyl poslední plameňák, honil tučňáky. Když bylo dohráno, sedli jsme si zpátky do kroužku a povídali si jaké to bylo. Pak nám řekli, že se budeme chvíli zabývat šikanou. Rozdělili nás do tří skupin a dostali jsme pracovní list s otázkami. Jedna skupina měla oběť šikany, druhá agresora a třetí skupina ostatní ve třídě. Úkolem bylo odpověď na otázky typu: Jak se cítí ve třídě, Co by měl udělat, Co bychom mu poradili, Co bychom mu řekli, …Po skupinové práci jsme si sedli zpátky do kroužku a přednesli svoji práci ostatním. Společně jsme vytvořili plakát proti šikaně.

V poslední časti tříhodinového bloku přišel čas na přečtení a zodpovězení anonymních dotazů. Poté už nás čekal jen výběr tématu pro příští setkání.

Většina třídy si setkání velice užila a už se těší na další setkaní s lektorkami a dalším tématem.

Sabina Macháčková, 7.B

Aktualizováno: 26.5.2022 — 8:32
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram