McDonald´s cup

45_fotbalV úterý 2. května se na ,,umělce,, v Rychnově nad Kněžnou konal již 20. ročník McDonald´s CUP. Jedná se o největší fotbalový turnaj pro kluky a holky prvního stupně základní školy. Do soutěže se přihlásilo 10 škol: ZŠ Častolovice, ZŠ Kostelec n/O, ZŠ České Meziříčí, ZŠ Vamberk, ZŠ Borohrádek, ZŠ Rokytnice v O.h., ŽŠ Masarykova RnK, ZŠ Javornická RnK, ZŠ Opočno a Rybná n/Z. Školy byly losováním rozděleni do dvou skupin. Nás čekala skupina A. Utkali jsme se RKM, ROK, BOR a VAM. Hrálo se 12 minut na půlce velkého fotbalového hřiště. Chlapci byli do každého zápasu velmi zapáleni a odhodláni nechat na hřišti veškerou svou energii. I přes nepříznivé dopolední počasí se nám podařilo všechny zápasy ze skupiny vyhrát. Následovaly nás zápasy o umístění. Obávaným soupeřem se stala ZŠ Javornická RnK. Zápas byl velice vyrovnaný, avšak v páté minutě jsme se dostali do vedení a v posledních minutách jsme si výhru pojistili druhým gólem. Tato výhra jim zabezpečila postup do finálového utkání, kde naše hráče čekal soupeř z Kostelce. Přes velkou snahu našich hráčů se chlapcům nepodařilo své protihráče přehrát a zápas skončil výhrou 3:0 pro Kostelec. Bylo vidět, že kostelecký tým byl složen převážně ze starších žáků 5. ročníků, a to se pro nás stalo osudným. Do krajského kola postoupilo pouze první družstvo.

Častolovičtí fotbalisté vybojovali krásné 2. místo a v závěrečným hodnocení byl Filip Vik vyhlášen nejlepším brankařem celého turnaje.

Všem hráčům děkujeme za reprezentaci školy !!!

SESTAVA: Vik F., Lux Š., Izák M., Šmída Š., Hojný L., Hájek L., Sejkora D., Diviš V., Mikysa J., Šreibr M., Horák M. a Hodný T.

dip_McD_cup   dip_McD_cup_brankar

více fotografií

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:13

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram