Přespolní běh

2018_45678_presolakV pondělí 25. 9. se konala okresní soutěž v přespolním běhu. Za nepříznivého počasí nás čekala cesta do Solnice. Avšak v průběhu dopoledne se počasí vylepšilo a děti mohly bezstarostně zdolávat své běžecké tratě. Naše škola měla v soutěži zastoupení ve třech kategoriích: kategorie II. – starší děti (chlapci), kategorie III. mladší žáci (dívky) a kategorie III. mladší žáci (chlapci).

V jednotlivých kategoriích jsme dosáhli krásných umístění. V nejmladší kategorii vybíhalo v jednom startu naráz 72 dětí. Děti si musely už na začátku vybojovat dobrou pozici a udržet si tempo až do cíle. Trať byla dlouhá 1,2 km. Naši chlapci se v celkovém hodnocení umístili na 6. místě. Složení týmu: – Šreibr M., Horák M., Lux Š., Diviš V., Hodný T. a Mikysa J.

Krásné 5. místo si přivezly dívky z kategorie mladších žáků. Děvčata si před samotným startem nastudovala trať, která byla dlouhá 1,8 km. V tomto běhu vybíhalo naráz 54 dívek. Složení týmu: Jarkovská A., Kupková Z., Kvasničková K., Kumštová M. a Václavíková D.

Nejlepšího umístění dosáhli chlapci v kategorii mladších žáků. Tento tým vybojoval krásné 3. místo. Složení týmu: Sejkora D., Rojek Š., Izák M., Poledno A., Kumšta M. a Mitana O.

Všem žákům gratulujeme a děkujeme za reprezentaci školy.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:52

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram