10 DNÍ FLORBALU

Závěr května patří tradičně sportovní akci s názvem ,,10 dní florbalu,,. V tomto roce se konal již 11. ročník. Naše škola se této akce zúčastnila poprvé, a proto jsme byli zvědaví, jak bude vše probíhat a jestli jsme schopni konkurovat větším školám a florbalovým klubům. Všechny turnaje se odehrávaly na zimním stadionu v České Třebové a účast škol na letošním ročníku byla vysoká. Na soutěž jsme vyrazili v pondělí a v úterý se dvěma kategoriemi žáků (1. stupeň, 2. stupeň).

21. 5. 2018 si změřili své síly se svými vrstevníky žáci z 3-5. ročníků. Do turnaje se přihlásilo 14 škol, které byly rozděleny do tří skupin. Čekaly nás 4 zápasy ze základní skupiny, ze které jsme si odnesli jednu výhru, jednu prohru a dvě těsné prohry. Po sečtení bodů se hrálo o umístění. Naši hráči si se třemi body zahráli zápas o 11. místo, který jednoznačně vyhráli.

Ráda bych poděkovala všem žákům za úžasnou bojovnost po celou dobu turnaje, neboť i přesto, že jsme si odvezli 11. místo, pro některé žáky byl tento turnaj 1. v životě a mohli si vyzkoušet skutečnou atmosféru v zápase a odnést si spoustu zkušeností ze hry.

2018_345_florbal

SESTAVA: Mikysa J., Horák M., Diviš V., Hodný T., Lux Š., Šreibr M., Pivrnec D., Rychlink O., Kudláček M., Kudláček A., Klapal V. a Dvořák P.

více fotografií


V úterý 22. 5. 2018 se vydali na florbalový turnaj do České Třebové žáci 6. – 7. ročníků. Do této věkové skupiny se přihlásilo celkem 23 škol, z toho 16 chlapeckých týmu a 8 dívčích týmů. Čekaly nás 4 zápasy ze základní skupiny, ze které jsme si odnesli 3 výhry (Gymnázium Česká Třebová, ZŠ Třebovská Ústí n./O., Letohradské soukromé gymnázium) a jednu nešťastnou prohru (ZŠ Sv. Čecha Choceň). Do dalších zápasů jsme vstupovali s 9 body a postoupili jsme mezi 8 nejlepších týmu. Čekal nás zápas se ZŠ M. Choceňského Choceň, který jsme jednoznačně vyhráli a postoupili do semifinále. Naši kluci už věděli, že bramborové umístění nechtějí, a tak do dalšího zápasu dali všechny své síly a už od začátku zápasu hráli sebevědomě. Soupeře ze ZŠ Nádražní České Třebové porazili 4:2 a všichni se radovali, že postoupili do finále a nejhůře budeme druzí. Ve finále na nás čekal soupeř ze ZŠ Litomyšl. Rozhodčí odpískal a od začátku až do konce zápasu se bylo na co dívat. Zápas byl velice vyrovnaný. Kluci se snažili za stavu 3:3 střelit vítězný gól, ale bohužel se jim to nepodařilo a čekali nás nájezdy, kterých se ujali Hejhal J., Rojek Š. a Šupler O. Chlapci byli nervózní a nedařilo se jim, jak by si sami přáli a na nájezdy jsme podlehli. I tak jsme si z turnaje odvezli zasloužené 2. místo. Z celého turnaje je třeba zmínit úžasné výkony útočníku Štěpána Rojka a Jakuba Hejhala. Vše bylo podpořeno jistými zákroky brankaře Michala Cejpka.

2018_678_florbal

SESTAVA: Cejpek M. (brankář), Rojek Š. (12), Hejhal J. (8), Šmída Š. (4), Vondráček M. (1), Konvalinka E. (1), Poledno A. (1), Šupler O., Izák M., Chaloupka R. a Kulhavý M.

více fotografií

Všem žákům prvního i druhého stupně děkuji za výbornou reprezentaci naší školy mezi tak velkou a nabitou konkurencí větších škol ze širokého okolí.

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:42

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram