Máme rádi Česko

2019_3A_ceskoV pátek 26. 10. jsme se my žáci 3.A učili trochu jinak než jindy. Připravili jsme si projektový den Máme rádi Česko, kterým jsme si chtěli připomenout 100 let od vzniku Československa. Celá naše třída hrála společně hru, při níž si všichni zopakovali a doplnili znalosti o naší vlasti a zároveň připomněli důležité okamžiky, které změnily život lidí v naší zemi. Byla to dlouhá cesta plná úkolů od roku 1918 až do roku 2018. Všichni se do hry zapojili přímo skvěle, prokázali svoje znalosti, projevili soutěživost a obrovskou snahu. V cíli děti získaly trikolóru, kterou si odnesly domů. Z tváří a nadšení dětí bylo vidět, že je hra bavila.

Při hodinách výtvarky a pracovních činností jsme vytvořili mapu České republiky, dokreslili hranice, vyznačili sousední země a jejich vlajky, nalepili jsme naše státní symboly a prezidenta. Naší republice se nyní s nadšením věnujeme v hodinách prvouky. Také zpíváme České národní písničky a učíme se státní hymnu, dokonce jsme se seznámili s novou písní „Za 100 let“, která vznikla právě k tomuto výročí.

Hlavním cílem projektu bylo upevnit v dětech netradiční formou povědomí o významných událostech z našich dějin, které formovaly a utvářely Českou republiku.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 10.11.2018 — 18:03

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram