Bobřík informatiky 2019

2020_567_bobrikZačátkem listopadu se někteří žáci naší školy zúčastnili soutěže Bobřík informatiky, která je zaměřena na zájemce o informatiku a logické myšlení. Letos jsme soutěžili v kategoriích Mini (4. – 5.) a Benjamin (6. – 7.).

Soutěžící odpovídali na otázky v online testu z oblasti informatického myšlení, algoritmizace, porozumění informacím, řešení problémů a digitální gramotnosti. Soutěžilo se na počítačích v počítačové učebně školy.

Úlohy, které soutěžící řešili, byly rozděleny do tří skupin: lehké, střední a těžké. V testu byla třetina úloh od každé obtížnosti. Za správnou odpověď se různý počet bodů připočetl, stejně tak za nesprávnou odpověď se různý počet bodů odebíral. Úspěšným řešitelem se stal ten, kdo získal 120 bodů.

Mezi děvčaty z páté třídy si v kategorii Mini vedla nejlépe Linda P., která se stala úspěšnou řešitelkou. Druhé místo obsadila Natálie F. a třetí Evička P.
V kategorii Benjamin si tři Bobříky vybojovali šesťáci a dva sedmáci. Nejlépe si vedl Tom H., dalšími mezi šesťáky byli Petr V. a Kateřina K. Mezi sedmáky zvítězil Dominik P., druhý byl Vojta K. a třetí Veronika F.

Všem účastníkům děkujeme za účast v soutěži a těšíme se na příští ročník.

více fotografií

Mgr. Miroslav Charvát

Aktualizováno: 21.11.2019 — 22:39

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram