Semiramis v 6.B

V pondělí 18. října naši třídu 6.B navštívily dvě paní ze sdružení Semiramis, které se zaměřuje na prevenci rizikového chování. Jmenovaly se Lucka a Romča a strávili jsme s nimi, s paní učitelkou třídní a se slečnou asistentkou tři vyučovací hodiny.

Ve třídě jsme si dali židličky do kroužku, Lucka s Romčou se mám představily a řekly nám, proč přišly a co dělá Semiramis. Vysvětlily nám například, že v kroužku sedíme proto, že nemá začátek ani konec a všichni, kdo v něm sedí na sebe navzájem dobře vidí. Pak jsme si všichni nalepili na tričko nebo kalhoty jmenovky, aby nás mohly oslovovat jmény.

V průběhu tří hodin jsme hráli různé hry, snažili jsme se vymyslet jsme pravidla naší třídy a na závěr každý z nás napsal dopis svému budoucímu „já“. V dopise jsme psali například co nás baví ve škole i mimo školu, čím bychom chtěli být apod. Lucka s Romčou si dopisy vzaly a řekly nám, že zůstanou uschované u nich v Semiramis, že je nikdo nebude číst a že nám je přinesou, až budeme v deváté třídě.

Na závěr jsme si z kartiček s obrázky smajlíků, které rozhodily na zem, měli vybrat ten, kterým jsme zhodnotili celý program, jak nás to bavilo a mohli jsme říct, co se mám líbilo a co ne.

za žáky 6.B Laura Kolářová a Michal Pňáček

Aktualizováno: 4.11.2021 — 12:45
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram