Nadšení a dobrodružství v srdci Moravského krasu

Výlet 4. a 5. třídy do Kateřinské jeskyně, Domu přírody Moravského krasu, Punkevní jeskyně a strašidelného zámku Draxmoor

Nadšení a dobrodružství v srdci Moravského krasuRáno, ve chvíli, kdy se slunce teprve probouzelo, jsme se sešli před školou plní očekávání a vzrušení. Cesta autobusem trvala sice tři hodiny, ale proběhla zcela bez problémů – většině rychle utekla, nikomu nebylo špatně. Pan řidič nás vyložil u Skalního mlýnu, kde jsme se „vrhli“ na nákup suvenýrů – paní učitelky šly koupit lístky a kdyby jim to trvalo déle, tak snad celý obchod vykoupíme. Punkevní a Kateřinská jeskyně patří mezi nejkrásnější a nejzajímavější přírodní památky na území České republiky. A právě my jsme měli možnost vydat se na výlet do tohoto fascinujícího podzemního světa a jsme za to velice rádi.

Už na samotném vstupu nás průvodce vtáhl pověstí o jménu Kateřinské jeskyně do tajemného světa – chladné a tmavé chodby, okolo osvícené stalaktity, stalagmity a stalagnáty nám připomněly tisíce let, které byly potřebné k jejich vytvoření. Světla a stíny tvořily na stěnách neuvěřitelné tvary a obrazy. Po prohlídce Kateřinské jeskyně a Domu přírody Moravského krasu jsme se vydali na další část našeho dobrodružství – do  Punkevní jeskyně. Každým krokem vpřed jsme se přibližovali k největšímu pokladu jeskyně – Macoše. Tato impozantní propast nám vyrazila dech a nechala nás bez hlasu. Její obrovské rozměry a hloubka nás utvrdily v tom, že příroda dokáže vytvářet skutečná zázraky. Propast osvícená sluncem s puštěnou hudbou  nám přišla skoro až neskutečná. – „Nejsme v 3D projekci?“. Po procitnutí jsme šli na lodičky, kde při plutí po Punkvě jsme se trochu báli a dost jsme se zasmáli.

Hodinový přejezd do strašidelného zámku Draxmoor nám stačil, abychom si odpočnuli a vystoupili jsme opět plní energie, nadšení a příjemného strachu, protože tajemný, záhadný zámek Draxmoor je proslulý svou pověstí strašidelného místa. Tato budova, která vypadá jako vytržená z hororového filmu už z venku trochu děsí. Dovnitř jsme vstoupili rozděleni na tři skupinky a zcela bez zábran jsme si užili strašidla, záhadné předměty za doprovodu strašidelných zvuků. Pro některý z nás byly velkou oporou paní učitelky a paní asistentka.

Celý výlet panovala příjemná atmosféra, plná radosti a přátelství. Moc děkujeme – máme na co vzpomínat.

fotogalerie 4.A | fotogalerie 5.A

Kolektiv žáků 5. třídy (s dopomocí naší paní učitelky)

Aktualizováno: 28.6.2023 — 9:06
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram