NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Ohlédnutí za Retro plesem

Po delší době se rozhodli zaměstnanci školy, za pomoci žáků a městyse Častolovice, zorganizovat tematický školní Retro ples. Samotnému vyvrcholení v podobě plesu předcházely náročné přípravy. Na vytváření dekorací, rekvizit a výzdoby se podíleli žáci prvního stupně. Občerstvení v podobě jednohubek, koláčků a buchet připravovalo několik zaměstnanců školy. Obstarávání cen do tomboly se ochotně účastnil snad každý. Žáci druhého stupně nacvičili úchvatné vystoupení párové akrobacie. Plesový výbor se scházel několikrát do týdne, aby vše zorganizoval a vymyslel množství doprovodného programu jako byl fotokoutek, retrokvíz či zábavné hry uvnitř připravených batůžků. Všichni přiložili ruku k dílu při drobnějších i náročnějších úkolech. 

1.března ve 20:00 ples zahájila dvojice skvělých moderátorek – Žanet Pešková a Lucka Bartošová, které hosty seznámily s průběhem a organizací plesu, předali slovo panu řediteli a taktovku kapele Fantasy Music, která velice vytrvale a kvalitně bavila návštěvníky plesu. Ještě před tancem došlo k dechberoucímu vystoupení žáků a žákyň naší školy. Předvedli nám bezchybné sportovní vystoupení v duchu párové akrobacie a gymnastiky za doprovodu nestárnoucích songů.  

Pak už pětičlenná kapela rozbalila svůj bohatý repertoár plný klasických retro hitů, ale také plesových skladeb, na které si přítomní mohli zatančit polku, valčík, waltz, cha-cha, jive, foxtrot, blues a jiné standardní a latinskoamerické tance. Obdivuhodná byla výdrž tanečníků, na kterou kapela reagovala nekonečnými sériemi. Tanec a zábava probíhaly až do pozdních ranních hodin. 

Naskytla se výjimečná příležitost pro učitele, rodiče, žáky a přátelé školy sdílet příjemný společný čas. Mohli jsme vidět, jak je důležité se společně uvolnit a bavit se, nechat starosti všedních dnů doma, učebnice zavřené a nemyslet na povinnosti.  

Obrovské díky patří všem, kteří se na plese organizačně podíleli. Jsme neskonale vděční sponzorům za poskytnutí hodnotných cen do tomboly. Co ples dělá dobrým plesem jsou usměvaví, bavící se, tančící hosté a těch bylo opravdu hodně! Děkujeme vám. 

Plesový výbor 

  1. VIDEO NAŠICH MLADÝCH HERCŮ – POZVÁNKA NA PLES
  2. VIDEO Č. 2 – CO SI VZÍT NA SEBE?
  3. FACEBOOK – POCHLUBTE SE V KOMENTÁŘI VAŠÍ FOTOGRAFIÍ Z PLESU
  4. SEZNAM SPONZORŮ RETRO PLESU
  5. TVORBA RETRO VÝROBKŮ

FOTOGALERIE ZDE

Aktualizováno: 21.4.2024 — 11:50
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram