Červeno-růžový den + Valentýnský den

2018_123456789_valentynKdyž byste se tuto středu prošli po naší škole, možná byste si mysleli, že v mnoha domácnostech selhala pračka. Bylo totiž možné potkat téměř dvoumetrového deváťáka v titěrné růžové mikině nebo páťáky navlečené ve všech odstínech červené (s kraťasy oblečenými přes kalhoty). Nebo by vás napadlo, že se rozbilo ve škole topení, jelikož po škole pobíhali žáci šesté nebo osmé třídy navlečeni do čepic a rukavic. A někteří z učitelů měli pocit, že vidí rudě.

Kdepak, nic takového se nestalo. To se jen v rámci Valentýnského dne vyhlásil také Červenorůžový den a úkolem žáků bylo navléci na sebe co nejvíce červeného nebo růžového oblečení. A tak ze skříní zmizely všechny kousky oblečení v zadané barvě a objevily se ve škole.

V této soutěži zvítězili žáci deváté třídy, kde na sebe v průměru každý žák oblékl (a někdy doslova nasoukal) jedenáct kousků. Na druhém místě se umístila třída 5. B a třetí místo vybojovala 2. B. Rozdíl mezi druhým a třetím místem tvořily po vypočítání aritmetického průměru už jen desetiny, v obou třídách to bylo přes 6 kusů.

Nezapomnělo se ani na tradiční posílání valentýnských přání a je nutno říci, že valentýnská pošta měla plné ruce práce.

Za organizaci tématického dne ke svatému Valentýnu děkujeme žákovskému parlamentu.

Mgr. Stanislava Hovorková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:45

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram