Mistroství světa ve florbale

2019_56789_florbal_msDne 3. 12. 2018 naši florbalisti vyrazili do Prahy na mistroství světa ve florbale. Tak daleko se náš tým zatím neprobojoval, proto jsme jeli pouze získávat zkušenosti a fandit nejlepším hráčům z celého světa z hlediště.

Vyjížděli jsme již v brzkých ranních hodinách, abychom byli v Praze včas a stihli hned dopolední zápas. Do O2 arény jsme dorazili v 9:30 h. . Někteří žáci byli v takto velké hale poprvé, takže si užívali samotný vstup přes turnikety. Když jsme si našli náš sektor, výhled do arény byl ohromující, zrovna hrála hymna Singapuru a celá aréna stála, vyčkali jsme a až poté jsme se šli usadit na naše místa. První zápas mezi Singapurem a Japonskem začal přesně v 10:00 hod.

Po prvním zápase jsme navštívili přilehlé nákupní středisko Harfa, kde si chlapci koupili něco k jídlu. Do druhého zápasu jsme se proměnili ve fanoušky Německa, jelikož Lotyši nás ve skupině porazili. Zápas byl velice vyrovnaný a atmosféra v aréně byla bouřlivá. Němci vyhráli utkání rozdílem jednoho gólu.

Před odpoledním utkáním byla delší pauza a my se vydali opět do Harfy, kde děti měly rozchod. Některé se rozhodly navštívit hokejovou síň slávy, jiní se vydaly na vánoční nákupy nebo mohly navštívit florbalový fanklub a změřit si rychlost své střelby na florbalovou bránu. Po večeři nás čekalo poslední utkání základní skupiny mezi Finskem a Dánskem, které skončilo jasnou výhrou favoritů celého turnaje.

V tento den bylo na programu ještě jedno utkání, ale už bychom nestihli vlak z Prahy domů, proto jsme se s touto úžasnou atmosférou museli rozloučit a vydat se na nedaleké vlakové nádraží. Děti byly z celého dne fandění unaveni a někteří cestou usnuly. Doufám, že se všem dětem tento sportovní výlet líbil a pomůže nám to v dalších florbalových úspěších.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 13.12.2018 — 13:47

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram