Lyžařský výcvik

2019_6789_lyzakDne 4. 2. 2019 byl zahájen lyžařský výcvik, který se koná jako každý rok v Jestřabí v Krkonoších. K hotelu Eden jsme přijeli až na půl dvanáctou. Při cestě jsme nabrali 1,5 hodiny zpoždění. Důvodem byly ranní komplikace na silnici a poté nás čekalo nasazování řetězů na zledovatělé silnici. Při příjezdu na penzion nás přivítali instruktoři a zdejší personál. Následně se děti ubytovaly a v pravé poledne už byl oběd na stole. Okolo 14. hodiny nás odváželi tři taxibusy na svah Aldrov. Poté děti čekaly rozřazovací jízdy do skupin podle zdatnosti, kde se každý snažil, jak nejlépe uměl. Nutno podotknout, že v letošním roce bylo 49 lyžařů a pouze 15 snowboardistů. Sněhové podmínky byly ideální, celým odpolednem nás provázelo sluníčko. Před 16. hodinou jsme si užili poslední jízdu a taxibusama vyrazili zpět do hotelu. Po krátkém odpočinku nás čekala výborná večeře. Po celý týden měly děti připravenou na osmou hodinu druhou večeři. Ta byla vždy složena z pečiva a domácí pomazánky.  Po volném programu následovala hygiena a večerka, která byla stanovena na 22. hodinu.

V úterý jsme se probudili opět do slunečného rána. A pěkné počasí vydrželo celý den. Po vydatné snídani jsme se opět vydali skibusy na svah a všichni se vrhli do zdokonalování svých lyžařských a snowboardových dovedností. Na základě toho byly děti rozřazeny do pěti skupin lyžařů a dvou skupin prknařů. Některé skupiny jsme znali pod názvem: Patašónci, Měsíčci, Dobráci, Elita apod. Po obědě jsme si užívali zbytek dne na svahu. Ve svém volném čase děti využívají možností hotelu ping pong, TV a wifi atd.  Po výborné večeři následovala přednáška na téma: Jak se chovat na svahu. Po náročném dnu byly někteří tak unaveni, že už při večerce leželi vzorně v posteli.

Třetí den našeho lyžařského výcviku začal jako obvykle budíčkem v 7 hodin. Všichni si užívali jízdy, zdokonalovali svou techniku a vedli si výborně. Pro děti bylo připraveno překvapení ve formě večerního lyžovaní. Děti měli volné odpoledne na odpočinek a šetřili své síly na večer. Vyráželi jsme v 17:30 hod. . Podmínky byly výborné, svah byl čerstvě urolbován a sjezdovka bylo skoro celá jenom naše. Na Eden jsme se vraceli po deváté hodině, kde děti čekala druhá večeře a poté hygiena a večerka.

Celý čtvrtek už se opět intenzivně lyžovalo. Počasí bylo stále příznivé a svahy dobře upravené. Během odpoledne už byla na mnohých žácích patrná nervozita. A nebylo divu, vždyť po večeři měla vypuknout soutěž inspirovaná populárním televizním pořadem Tvoje tvář má známý hlas.

Stejně jako loni jsme byli všichni překvapeni z opravdu originálního pojetí některých účinkujících a skvělými pěveckými a tanečními výkony. Všech sedm vystoupení bylo oceněno bouřlivým potleskem a žáci sladkou odměnou. Všem zúčastněným bychom chtěli moc poděkovat za jejich snahu. Pak už následovala diskotéka se světelnými efekty a děti, jako by nabraly nové síly, tancovaly a zpívaly celý večer.

V pátek dopoledne už nás čekalo rozloučení se svahem v podobě volných jízd. Všichni si také vyzkoušeli slalom na čas a mohli si tak změřit síly se svými soupeři. K obědu jsme si pochutnali na knedlo vepřo zelo. Po výborném obědě nás čekalo rychlé balení, uklízení pokojů a cesta domů.

Věříme, že se lyžařský výcvik dětem líbil a domů si přivezly nejen spoustu zážitků z lyžování, ale i ze společné zábavy se svými spolužáky.

Jménem všech instruktorů, personálu hotelu Eden a pedagogů musíme pochválit chování všech děti po celou dobu lyžařského výcviku. Na pár výjimek byly děti hodní, ukáznění a dodržovaly stanovená pravidla. Děkujeme.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 19.3.2019 — 19:49

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram