Přespolní běh

2020_3456789_behV pátek 20. září se v Solnici konalo okresní kolo přespolního běhu. Naše škola měla zastoupení ve všech kategoriích, a to jak dívek, tak i chlapců. Na tratích s délkou od 1200m do 3000m se vystřídali žáci 3. až 9. ročníků. V každé kategorii byl start hromadný. Během celého dne nám přálo krásné slunečné počasí.

Nejdříve vystartovala kategorie mladších dívek (3. – 5. ročník). S 1, 2 km dlouhou tratí si naše děvčata poradila skvěle a všechna doběhla na velmi pěkném umístění, avšak na postup do dalšího kola nedosáhla. Dívky si vybojovaly 7. místo. Po doběhnutí děvčat se na startu připravovala kategorie mladších chlapců (3. – 5. ročník), které čekala stejně dlouhá trať. V celkovém pořadí se umístili na krásném 5. místě. Z tohoto družstva je nutno vyzdvihnout běžce Vojtěcha Klapala, který z 64 běžců doběhl na úžasném 12. místě.

Ve III. kategorii (6. -7. ročník) čekala děvčata i chlapce trať dlouhá 1,8 km. V této kategorii si děti vybojovaly dvě krásná umístění. Dívky se v celkovém pořadí družstev umístily na skvělém 2. místě a chlapcům se povedlo vybojovat 5. místo. V této kategorii si nejlépe vedl Martin Bezdíček, který si vybojoval i svůj osobní úspěch a doběhl na 3. místě, a dále Michal Šreibr, ten vybojoval krásné 6. místo (z 48 běžců). Z dívek nejlépe doběhly Kvasničková Sára (10. místo) a Kodádková Tereza (11. místo), také z 48 běžců.

V poslední kategorii startovali žáci 8. – 9. ročníků. Zatímco děvčata běžela trať dlouhou 1,8 km, chlapce už čekaly celé 3 km. V celkovém pořadí družstev se dívky umístily na 9. místě a chlapci na 5. místě. Krásného umístění dosáhl Štěpán Rojek, 9. místo z celkových 42 běžců. U dívek se nejlépe umístila Vítková Nikol Iva (16. místo z 36 běžkyň).

Všem našim děvčatům i chlapcům děkuji za skvělé sportovní výkony a děvčatům gratuluji ke krásnému STŘÍBRU.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 10.12.2019 — 22:51

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram