Prezentace středních škol v Častolovicích

prezentaceZákladní škola v Častolovicích připravuje pro své žáky prezentaci středních škol v prostorách školní jídelny. V letošním roce se prezentace zúčastnil rekordní počet středních škol, které žákům představily studijní obory svých škol. Žáci a jejich rodiče měli možnost seznámit se s touto nabídkou 15. listopadu 2016. Účast škol byla rekordní, ale zájem žáků v letošním roce minimální.
Přesto je pro některé žáky obtížné vybrat si střední školu, jiní mají jasno, kam se jejich kroky budou ubírat po ukončení základní školy. V rámci kariérového poradenství nabízí škola žákům i zákonným zástupcům pomoc s výběrem školy. Žáci navštěvují poradenská střediska, jsou pro ně pořádány projektové dny, které žákům přibližují studium na středních školách.
Letošní školní rok přináší změnu v přijímacím řízení pro žáky, kteří podávají přihlášky na střední školy a maturitou. Žáci konají přijímací zkoušky, pro přijetí se budou vybírat ty testy, které žák vykoná lépe. Testy dodává firma Cermat. Přihlášku na střední školu musí zákonný zástupce podat do 1.3.2017. Pokud bude žák konat talentové zkoušky podává přihlášku do 30.11.2016.
Děkujeme zástupcům jednotlivých škol za jejich prezentaci a těšíme se na další spolupráci.

Mgr. Bc. Alena Bačíková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 8:06

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram