Bronz z krajského kola ve vybíjené

6AB_vybijena_krajVe čtvrtek 1. 6. se konalo v Lázních Bělohrad krajské kolo ve vybíjené. Turnaj se odehrával v krásném sportovním zázemí Základní školy K. V. Raise Lázně Bělohrad. Naše chlapce čekaly 4 zápasy. Stejně jako v okresním kole se hrál systém: ,,každý s každým,,. Čekali nás soupeři ze ZŠ a MŠ Skřivany, ZŠ K. V. Raise Lázně Bělohrad, ZŠ R. Frimla Trutnov a ZŠ Police n. Metují.

Chlapci do celého turnaje přistupovali s obrovským nasazením, což se ukázalo hned v prvním zápase proti Trutnovu, který jsme s jednoznačným náskokem vyhráli 16:7. Druhým soupeřem se stala Police n/M., se kterou i přes zbytečné chyby ze hry, kluci vybojovali výhru s náskokem dvou bodů 14:12.

Do třetího zápasu hoši vstupovali s velkými obavami, čekal nás zápas s domácími, který byl po celou dobu velice vyrovnaný, ale nakonec pro nás skončil těsnou prohrou 14:13.

Na poslední zápas (ŽŠ Skřivany) se chlapci těšili a nastupovali do něj v naprosté pohodě, jelikož měli již 3. místo jisté. První poločas skončil remízou a do druhého zápasu se nastupovalo s velkým napětím. Oba týmy se neustále přetahovaly o jeden bod a do poslední minuty byl stav vyrovnaný. Soupeř v posledních vteřinách držel míč ve svých rukou a rychlou hrou v závěru vybili dva hráče a zápas jsme prohráli. U tohoto zápasu si nešlo nevšimnout kapitána týmu, který tvořil celou hru a byl jediným hráčem, který vybíjel. Bohužel i jediný hráč může někdy rozhodnout celý zápas. Tuto těsnou prohru si poté chlapci zdůvodnili: „Na rozdíl od nich jsme hráli jako tým,, .Chlapci po celém dni uhráli 2 výhry a 2 velice těsné prohry a vybojovali si tím krásné 3. místo.

Všem žákům bych chtěla poděkovat za výbornou účast a nasazení po celou dobu turnaje.

 

SESTAVA TÝMU:
Chlapci: Mitana O., Rojek Š., Bartoš F., Šupler O., Hejhal J., Vondráček M., Chaloupka R., Kačmička E., Karban J., Alina T. a Poledno A.

více fotografií

výsledková listina

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:59

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram