NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Dětský den

12345789_detsky_denPáteční den začínal úplně stejně jako všechny ostatní všední dny. Žáci naší školy usedli po zvonění do svých lavic a zapojili se do běžné školní práce.

Vše změnil podivný zvuk a výkřiky: „Hoří!“. Celou školu zavalil nepříjemný kouř.  I když se jednalo o cvičení, některé menší děti měly opravdový strach. Třídy se v rychlosti podle evakuačního plánu přesunuly na seřadiště za školou, kde proběhlo vyhodnocení poplachu. Po kratší pauze jsme se všichni přemístili na Sokolskou zahradu, kde nás čekalo překvapení.

Dětský den začal ukázkou výcviku služebních psů, při které děti mohly obdivovat disciplínu a soustředění psů a jejich psovodů. Děti viděli vedení psa u nohy, podávání a vyhledávání předmětů a zadržení nepřítele.

Poděkovat bychom chtěli nejen psovodům, ale dále i složkám civilní ochrany, profesionálním hasičům z RK, dobrovolným hasičům z Častolovic, Policii ČR, místnímu spolku myslivců i spolku zahrádkářů. S jejich pomocí se Sokolská zahrada proměnila v bludiště stanovišť, kde se děti seznamovaly se zajímavými  informacemi, hasičskou technikou, vybavením policistů, bylinkami z našich zahrádek atd.. Na stanovišti Farma, nad kterou měla záštitu ZŠ, si děti zkusily jízdu s kolečkem a koňské dostihy, u myslivců střílely ze vzduchovky a poznávaly zvířata, u hasičů si zkusily výstroj, u zahrádkářů poznávaly sesbírané byliny a nakonec dostaly sladkou odměnu.

Byl to zkrátka vydařený den!

více fotografií   1.A  |  1.B  |  3.A  |  4.A  |  5.A  |  8.A  |  9.A

Mgr. Radka Přibylová

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:59

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram