Školní výlet – liberecká ZOO a iQLANDIA

67_liberecNa den 2. 6. 2017 jsme si naplánovali výlet do Liberce. Čekala nás tam liberecká ZOO a iQLANDIA. Společně s třídami 6.A a 6.B jsme nasedli do autobusu a vyrazili na více jak dvouhodinovou jízdu. Cesta ale ubíhala rychle, protože jsme si ji zkrátili zpíváním a sledováním filmu.

Po příjezdu do Liberce jsme nejprve navštívili ZOO, kde jsme dostali rozchod. Asi největším zážitkem bylo vidět bílé tygry, protože právě liberecká ZOO je jediná v ČR, která je chová. Samozřejmě byly úchvatné i další šelmy, ale i papoušci, hadi, krokodýli atd. Když jsme si celou ZOO prošli, dali jsme si svačinku u výběhu s paviány, kde byl příjemný chládek. Během toho, co jsme svačili, na nás už čekal autobus, který byl připravený nás odvést do iQLANDIE. A tím mohla začít druhá etapa našeho výletu.

Před iQLANDIÍ bylo spoustu různých atrakcí. Mohli jsme si zkusit zvednout auto nebo se vyfotit s ocelovým Einsteinem. Ale to, co nás čekalo uvnitř, byla teprve bomba. Byla to obrovská budova s točitými schody uprostřed, která byla plná místností, v nichž se nacházelo mnoho naučných a úžasných exponátů. Třeba v místnosti s přírodními živly jsme si mohli vyzkoušet simulátor zemětřesení nebo vichřice. Místnost se špionážní technikou byla skvělá pro ty, které zajímalo, jaké to je najít odposlouchávací štěnice nebo třeba vypátrat pachatele podle otisku prstů či papilárních linií. Samozřejmě nemohly chybět místnosti jako: smysly, lidské tělo, fyzika, planeta Země.

Byl to úžasný den, který nám toho hodně přinesl. Zkrátka to byl výlet, na který budeme ještě hodně dlouho vzpomínat.

více fotografií

Valerie Brandejsová, žákyně 7.B

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:59

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram