Školní výlet 4.A a 2.A

4A_vyletRáno 6. června jsme nastoupili do autobusu a jeli směr Jiříkov, kde jsme navštívili Pradědovu galerii. Bylo tam hodně vyřezávaných soch a Velký Praděd. Jedna část se jmenovala Dětský ráj, kde se mi moc líbilo. Bylo pro nás připravené překvapení, kdy vyřezaná socha draka chrlila oheň. Na obědě jsme byli v restauraci ve Šternberku.

Po obědě jsme se přesunuli do Expozice času, kterou nás provedla paní průvodkyně. Nejvíce se mi líbilo oddělení s planetami. Při zpáteční cestě nás zastihl déšť a bouřka, ale to nám nevadilo, protože jsme se vraceli zpátky domů.

Výlet se mi moc líbil, určitě tam vezmu naši rodinu. Počasí bylo taky moc pěkné, takže jsme si to všichni užili.

Veronika Francová, 4. A


Na školním výletě jsme byli v Pradědově galerii, která se nachází v Jiříkově u Rýmařova. V této galerii se nachází dřevěné sochy. Zajímavostí je socha Praděda, která je největší v Evropě. Mně se nejvíce líbil obrovský drak, který chrlil oheň. Poté jsme navštívili Expozici času ve Šternberku, kde se nachází nejen různé druhy hodin, ale také model Měsíce, Země a Slunce. Výlet se mi moc líbil.

Jan Hovorka, 4.A


Nejdříve jsme jeli do Pradědovy galerie.

Tam jsme dostali rozchod a šli jsme si všechno prohlédnout. Viděli jsme zde sochy ze dřeva, pak také divoká prasata a daňky a různé stavby ze dřeva. Mohli jsme si koupit suvenýry. Poté jsme jeli na oběd do restaurace ve Šternberku, kde jsme si mohli vybrat buď smažený řízek, nebo smažený sýr s hranolky.  Po obědě jsme navštívili Expozici času, která byla hned vedle restaurace. Tam na nás už čekala paní průvodkyně. Nejdříve jsme si prohlédli vesmírné části, a pak jsme se přesunuli časové části. V každé části jsme dostali úkoly jako pojmenovat souhvězdí nebo najít hodiny z obrázků, na kterých byly pouze detaily hodin. Po prohlídce jsme si mohli koupit nějaké dobrůtky z automatu a vydali jsme se na cestu zpátky.

Výlet se mi moc líbil.

Dominik Provazník, 4.A

více fotografií  2.A  |  4.A

Aktualizováno: 28.8.2018 — 7:59

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram