NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Stříbro z okresu a jedeme na kraj!

2019_5_florbalDne 20. 3. 2019 se žáci pátého ročníku zúčastnili florbalového turnaje FLORBAL OPEN. Turnaj se konal ve sportovní hale Základní školy Františka Kupky v Dobrušce. Do turnaje se přihlásilo celkem 9 týmů: ZŠ F. Kupky Dobruška, ZŠ Pulická Dobruška, ZŠ a MŠ Voděrady, ZŠ Opočno, ZŠ Dobré, ZŠ Kostelec n/O, ZŠ Rokytnice v O/h a ZŠ Javornická Rychnov n/K.

Do turnaje jsme vstoupili s velkými nadějemi. Nastoupil tým, který je sehraný a v přípravných zápasech konkuroval florbalistům ze sedmého ročníku. Kluci si věřili a chtěli ukázat své schopnosti, které se jim nedařily prodat na podzimním Čeps cupu.

 V základní skupině nás čekaly tři zápasy. V prvním zápase jsme se utkali se ZŠ Rokytnice. Zápas byl zpočátku vyrovnaný, ale kluci z hor přestali po dvou inkasovaných gólech hrát a zápas skončil pro nás jasnou výhrou 6:2. V druhém zápasu jsme narazili na největšího soupeře turnaje a tím se stal Rychnov Javornická. Protivníci nás překvapili svou technickou hrou, kdy si uměli správně přebíhat a dávat góly ze tří přihrávek. Tento zápas skončili výhrou Rychnova 5:1. Do posledního zápasu ve skupině kluci nastoupili s tím, že naše kostelecké sousedy musíme porazit. Zápas si všichni užili a skončil výhrou 6:1 těch lepších, Častolek

V základní skupině jsme skončili po Rychnovu druzí. K postupu nám stačily dvě výhry a jedna prohra. V semifinále na nás čekal soupeř ze ZŠ Dobré. Zápas byl velice vyrovnaný a nebyl prostor na velké chyby. Utkání skončilo remízou 4:4 a rozhodovaly nájezdy. Do finále mohl postoupit jen ten nejlepší a to se zanedlouho ukázalo. Neskutečné výkony v brance předváděl Honzík Mikysa, který nás podržel a posunul tým do finále. Tam na nás čekal soupeř, o kterém jsme věděli, že hraje dobře a jednou nás už porazil – Rychnov. Naši kluci neměli co ztratit a naopak jim svou prohru ze základní skupiny chtěli vrátit. Po prvním poločase jsme prohrávali 3:0. Chlapcům se nic nedařilo, po krátké pauze se nastoupilo zpět na hřiště a začali jsme hrát jiný florbal. Častolky vyrovnaly na 3:3 a opět nás čekali nájezdy. Tentokrát však byli soupeři lepší na střele a nájezdy vyhráli kluci z Rychnova.

V celkovém pořadí jsme se umístili na krásném 2. místě. Z organizačních důvodů se Rychnováci nemohli zúčastnit krajského kola v Hostinném, a tak nám tento titul předali a popřáli nám hodně úspěchů na turnaji. Tímto jim moc děkujeme a slibujeme, že na kraji určitě neuděláme ostudu.

Všem klukům děkuji za skvělé výkony během celého turnaje.

Sestava: Mikysa J. (brankař), Holaň T., Šreibr M., Lux Š., Horák M., Diviš V., Hodný T.

více fotografií

Mgr. Marika Štěpánková

Aktualizováno: 8.4.2019 — 11:00

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram