Přehazovaná Učitelky vs. Žákyně

Přehazovaná Učitelky vs. ŽákyněVe čtvrtek 19. května se odehrálo druhé sportovní klání mezi učiteli a žáky. Tentokrát jsme dali šanci deváťačkám, aby vyrovnaly celkovou bilanci v přehazované.

Po úvodních rozehrách se výrazně vyprofiloval favorit a to v podobě žákyň. Poměrně suverénně ovládli první set a velmi dobrou hrou zaskočili učitelky. Ty se však nezalekly. Po taktických a technických poradách se hra učitelek výrazně zlepšila a povedlo se jim ve druhém setu zvítězit. V rozhodujícím třetím setu se soupeřky přetahovali o každý bod. Drama dospělo to až k prodloužení, kdy musel rozhodovat rozdíl dvou bodů. Ten vítězný se nakonec povedlo vstřelit učitelkám, které tak mohli slavit nádherné vítězství.

O hořkou tečkou na závěr se postarali deváťačky, které svým starším sokyním nepodaly ruce a uraženě odešly do šaten. Zklamaly mě, trenéra a kamaráda, který byl jejich výkonem oslněn, zklamaly soupeřky učitelky, ale především zklamaly sebe sami. Jako sportovec vím, jak je těžké snášet prohry. Nesnáším je, kritizuji svůj výkon, analyzuji, co jsem udělal špatně, začnu na sobě o to víc makat, ale vždy uznám a obdivuji toho, kdo je lepší. Pevně doufám, že žákyně, kterým byla uštědřena tato hořká lekce, ji časem ocení a budou tak připraveny přijmout další porážky s noblesou, sebeuvědoměním a respektem k soupeři.

Děkuji všem zúčastněným za skvělé sportovní výkony 😊

více fotografií

Ondra Sitka

Aktualizováno: 24.5.2022 — 21:27
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram