Odborná exkurze v Praze

Odborná exkurze v PrazeDne 9. června 2022 navštívila třída 7.A mnoho kulturních památek a důležitých míst, které ovlivnily existenci našeho státu. I přes ponuřejší počasí si žáci užili danou exkurzi. Někteří se i poprvé v životě se projeli metrem…

Nejprve jsem tak shlédli budovu Valdštejnského paláce na Malé straně, kde sídlí horní komora Parlamentu ČR – Senát ČR. Procházeli jsme se zde nádhernou zahradou. Následně jsme prošli kolem Thunského paláce, který je sídlem dolní komory Parlamentu ČR – tedy Poslanecké sněmovny PČR. Po zámeckých schodech, kterých je 204, jsme vystoupali na Hradčany. Zde jsme shlédli hradní stráž a hlavní vstup do Pražského hradu.

Následoval sestup kolem bývalého bydliště Jana Nerudy (Dům u dvou Slunců) ke Karlovu Mostu… Netradičně jsme ale viděli most z jiné perspektivy – od Muzea Franze Kafky na Čertovce a od Sovových mlýnů na Kampě… Poté už následovala cesta k Chrámu svatých Cyrila a Metoděje v Resslově ulici. Místo, kde před 80ti lety zahynuli hrdinové 2. světové války, jež zneškodnili Reinharda Heydricha.

Nesmíme ale zapomenout i shlédnuté Jungmanovo a Václavské náměstí, Františkánské zahrady, pasáže Světozor a Lucerna, pomníky Jana Zajíce a Jana Palacha, Národní muzeum, Státní operu a Petschkův palác.

více fotografií

Pavel Poklop

Aktualizováno: 14.6.2022 — 21:18
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram