Vánoční vystoupení dětského pěveckého sboru naší školy

V době adventu, poslední týden před Štědrým dnem, se pěvecký sbor naší školy rozhodl přispět ke školní vánoční atmosféře.

Sešly jsme se brzy ráno, ještě než začalo vyučování, abychom se rozezpívaly. Devět děvčat a paní učitelka, která nás doprovázela na piano s dobrou náladou. Chtěly jsme svým posluchačům a žákům základní školy zazpívat vybrané koledy a ukázat, jakým způsobem se dá pracovat s hudbou. Tak například, že se dá v hudbě zesilovat a zeslabovat, zazpívat takzvané ,,echo”, tj. stejnou část poprvé silně a podruhé slabě jako ozvěnu. V jedné vánoční koledě se také představily nádherné sólové čisťounké hlásky se svou barvou hlasu. Samozřejmě, že nechyběly některé hudební nástroje Orffova instrumentáře, jako jsou činelky, bubínek, triangly, rumbakoule, které oživily zpěv vánočních koled.

Žáci jednotlivých tříd, kteří pozorně poslouchali a také si s námi některé koledy zazpívali, museli uznat, že od září, kdy teprve dětský sbor vznikl, jsme udělaly kus práce. Malý předvánoční koncert se tak vydařil a naladil všechny na očekávání příchodu Ježíška s velkým balíkem dárků.

Aktualizováno: 19.1.2023 — 8:10
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram