NEPŘEHLÉDNĚTE:

NEPŘEHLÉDNĚTE:

Druhé setkání Semiramis ve 4. třídě

Druhé setkání Semiramis ve 4. tříděV úterý 14. 3. se čtvrťáci opět zúčastnili preventivního programu Semiramis. Bylo to již druhé setkání v tomto školním roce, tentokrát na téma – Hračka jménem počítač.

Cílem byla prevence závislosti na počítači, podpora kritického myšlení nad možnostmi využívání internetu a sociálních sítí. Velký důraz byl kladen na schopnost bezpečného pohybu na internetu s poukázáním na existující rizika.

Formou různých aktivit a her byli žáci vedeni k odpovědnosti za své jednání nejen ve virtuálním světě. V reflexi techniky pak dokázali otevřeně hovořit o tématu a na spoustu rizik dokázali přijít sami. Zajímavá byla technika Offline dům, kde zpočátku děti hodné přemýšlely nad tím, jaké aktivity volného času by mohly napsat do svého domečku, ale nakonec se rozepsaly a většina měla dům skoro plný. Tento výtvor může dětem sloužit jako „krizový plán“, když by nevěděly, co s volným časem (bez mobilu a počítače). Žáci byli během tříhodinového setkání aktivní, během diskusí bylo znatelné, že mají o dané problematice přehled, že o tématu přemýšlejí a je pro ně aktuální.

více fotografií

Mgr. Ladislava Vaňková

Aktualizováno: 31.3.2023 — 8:01
Základní škola a mateřská škola Častolovice © 2021
Facebook
Instagram